מתכון טעים של מקלות מוצרלה מטוגנים ומצופים ||| הכנה מהירה וקלה ומובטח שתלקקו את האצבעות ||| מתאבן חם קל להכנה וכולם יאהבו למרות שזה צמחוני וחלבי ||| פינגר פוד Finger Food לכל אירוח וגם סתם כך ליום חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מקלות מוצרלה)
- 200 גרם גבינת מוצרלה (עדיף בגליל)
- 150 גרם פירורי לחם
- 30 גרם קמח
- 2 ביצים XL
- 1 כף אורגנו או תערובת מ- 1 כפית אורגנו, 1 כפית טימין ו- 1/2 כפית אבקת שום
- מלח
- שמן לטיגון
אופן הכנה
- חותכים את גליל המוצרלה לאצבעות בעובי 1 ס"מ אבל שמקלות המוצרלה לא יהיו ארוכים מדי
- בקערה טורפים את הביצים עם קורט מלח
- בצלחת עמוקה מערבבים את פירורי הלחם עם האורגנו או תערובת אורגנו-טימין-שום
- בצלחת עמוקה אחרת שמים את הקמח
- מעבירים את מקלות המוצרלה כמו בהכנת שניצל: תחילה בקמח, אחר כך בביצה הטרופה ולבסוף בפירורי הלחם
- מניחים בהדרגה את מקלות המוצרלה המצופים בפירורי לחם על נייר אפייה או צלחת גדולה
- לאחר שסיימתם עם כל המוצרלה, חזרו על שלב 5 פעם נוספת לקבלת שכבה עבה של ציפוי
- כדי לקבל ציפוי מושלם וכדי למנוע את נפילת המוצרלה, הכניסו את מקלות המוצרלה למקפיא למשך כשעה
- לאחר שחלף הזמן, מחממים מחבת עם שמן ל- 170 מעלות
- טובלים את מקלות המוצרלה בשמן החם ומטגנים כמו שניצלים עד שהם מזהיבים
הגשה
מניחים את מקלות המוצרלה המטוגנים על נייר סופג לספיגת השמן ומגישים מיד חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito