פשטידה עשירה במגוון ירקות והרבה עלים שנותנים לה את צבעה המיוחד ||| גבינה וקישואים הם הבסיס ואליהם מצטרפים כל מה שניתן להעלות על הדעת ||| אין יותר טוב משילוב של סלרי, פטרוזיליה, מנגולד, פטריות וסלרי לקבלת טעם עשיר ובריא ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 4 קישואים בינוניים
- 3 גבעולי סלרי
- 1 עלה סלק או מנגולד
- 1 כרוב קטן
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- פלפל שחור
- מעט זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
- מעט רוזמרין
- 150 גרם פרוסות פטריות (מקופסת שימורים)
- 6 כפות קמח מלא
- קמצוץ סודה לשתייה
- פרוסות זיתים מושחרים מגולענים
אופן הכנה
- מגרדים לתוך קערה את הקישואים, סלרי, עלה הסלק והכרוב
- מוסיפים את הפטרוזיליה ואח"כ את הגבינה, חלמוני ביצים, פלפל, ג'ינג'ר, רוזמרין, פטריות, קמח וסודה לשתייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
- מקציפים היטב את חלבוני הביצים
- מוסיפים את הקציפה לתערובת בעדינות בתנועות קיפול
- מעבירים התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מקשטים למעלה בפרוסות הזיתים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מכניסים לתנור לאפיה של כ- 45 דקות או עד הזהבה
- מוציאים את הפשטידה בעדינות מהתבנית לצלחת הגשה
- מפזרים מעל עלי פטרוזיליה או סלרי לקישוט
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון