חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת חרוסת

העוגה הלחה ונטולת הגלוטן הזו חוגגת את הטעמים של החרוסת ומתאימה כמובן לפסח ||| החרוסת המסורתית שמוצגת בשולחן ליל הסדר עשויה מתערובת של פירות, אגוזים, דבש, יין ותבלינים, כדי לסמל את הטיט ששימש את בני ישראל העבדים, בבניית הפרמידות ||| הפעם עם אותם מצרכים תקבלו עוגה נטולת גלוטן וחלב אבל רחוקה מאוד מהעוגות היבשות והקמחיות של פסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת חרוסת עשירה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית קפיצית 20 ס"מ)

לזיגוג

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 190 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית 20 ס"מ
  2. בקערה גדולה מערבבים את החלמונים, קמח שקדים, יין, אבקת אפייה, קינמון ומלח
  3. מוסיפים את אגוזי המלך והתפוחים הקצוצים לתערובת קמח השקדים, מקפלים בעזרת מרית גומי לאיחוד
  4. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את חלבוני הביצים וסוכר ומקציפים 5-7 דקות עד שנוצרות פסגות רכות
  5. מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת קמח השקדים, ½ כוס בכל פעם, מקפלים בין כל הוספה עד להטמעה מלאה
  6. מעבירים לתבנית הקפיצית ומישרים את פני הבצק
  7. אופים 45-50 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי
  8. מוציאים מהתנור, ומשתמשים במברשת מאפה כדי להבריש את הדבש מלמעלה
  9. מצננים במחבת ופורסים
  10. מגישים עם קצפת טרייה או גלידה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *