העוגה הלחה ונטולת הגלוטן הזו חוגגת את הטעמים של החרוסת ומתאימה כמובן לפסח ||| החרוסת המסורתית שמוצגת בשולחן ליל הסדר עשויה מתערובת של פירות, אגוזים, דבש, יין ותבלינים, כדי לסמל את הטיט ששימש את בני ישראל העבדים, בבניית הפרמידות ||| הפעם עם אותם מצרכים תקבלו עוגה נטולת גלוטן וחלב אבל רחוקה מאוד מהעוגות היבשות והקמחיות של פסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 20 ס"מ)
- 6 ביצים XL, מופרדות
- 2 כוסות קמח שקדים דק
- ¼ כוס יין מתוק
- 1 כף אבקת אפייה
- 2 כפיות קִנָּמוֹן
- ¼ כפית מלח
- ½ כוס אגוזי מלך, קצוצים
- 2 תפוח-עץ גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות 1/2 ס"מ
- ½ כוס סוכר
לזיגוג
- 2 כפות דבש
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה תבנית קפיצית 20 ס"מ
- בקערה גדולה מערבבים את החלמונים, קמח שקדים, יין, אבקת אפייה, קינמון ומלח
- מוסיפים את אגוזי המלך והתפוחים הקצוצים לתערובת קמח השקדים, מקפלים בעזרת מרית גומי לאיחוד
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את חלבוני הביצים וסוכר ומקציפים 5-7 דקות עד שנוצרות פסגות רכות
- מקפלים בעדינות את החלבונים לתוך תערובת קמח השקדים, ½ כוס בכל פעם, מקפלים בין כל הוספה עד להטמעה מלאה
- מעבירים לתבנית הקפיצית ומישרים את פני הבצק
- אופים 45-50 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי
- מוציאים מהתנור, ומשתמשים במברשת מאפה כדי להבריש את הדבש מלמעלה
- מצננים במחבת ופורסים
- מגישים עם קצפת טרייה או גלידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…