ג'אגרי Jaggery הוא סוכר לא מזוקק, העשוי ממיץ קנה-סוכר או סוכר דקלים ועשיר בסידן, ברזל ומינרלים נוספים ||| באַיוּרוֶדַה Ayurveda – תורת החיים הארוכים ההודית, רואים בגָּ’אגֵרִי כמגביר און, מזין, מרגיע, מטהר שתן ונותן כוח ||| כשמשלבים גָּ’אגֵרִי עם זנגביל (ג’ינג’ר) טרי הוא מאזן את יסודות הגוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 עוגיות)
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח הימלאיה ורוד
- 1/3 כוס ג'גרי (מגורד)
- 2 כפות מים
- 1 כפית קִנָּמוֹן טחון
- 2 כפיות זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טחון
- 3/4 כפית הל, טחון ירוק
- 100 גרם גאי הודי
- 1/2 כוס סוכר
- 1 ביצה XL
לציפוי
- 1/3 כוס סוכר
שלבי הכנה
- בעזרת פומפייה גדולה וגסה מגרדים את הג'גרי. הערה: הגרידה תהייה דביקה ולחה
- בסיר קטן מערבבים את גרידת הג'גרי עם קינמון, ג'ינג'ר, הל ומים על להבה נמוכה וממיסים לאט. מערבבים עם כף אם צריך. תהליך זה אורך 2-3 דקות. חשוב לוודא שהתבלינים מעורבבים בצורה אחידה בתוך הג'גרי המומס.
- בקערה, טורפים יחד את הקמח, סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את בלילת הג'גרי המומסת, הגהי, סוכר וביצה ומקציפים 5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
- מקפלים פנימה את תערובת הקמח בשתי מנות. זה אמור ליצור בצק רך שנדבק יחד ומתרחק מדפנות הקערה
- הערה: אם הבצק דביק מדי, מקררים 20 דקות. אם לא, ממשיכים
- צרו מהבצק 24 כדורים בגודל 2-3 ס"מ כל אחד
- מגלגלים את כדורי הבצק בצלוחית עם סוכר
- מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מניחים את כדורי הבצק המצופות בתבנית המרופדת, במרחק של 4 ס"מ זה מזה
- אופים במשך 12-14 דקות לקבלת עוגיות פריכות
- טיפ: קצרו מעט את זמן הבישול ותקבלו עוגיות לעיסות יותר
- מוציאים מהתנור ומצננים מיד על רשת. הערה: העוגיות יתקשו מעט ככל שהן מתקררות אך הן אמורות להישאר רכות/לעיסות בפנים
- מאחסנים בכלי אטום
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…