חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות הודיות של ג'גרי וג'ינג'ר

ג'אגרי Jaggery הוא סוכר לא מזוקק, העשוי ממיץ קנה-סוכר או סוכר דקלים ועשיר בסידן, ברזל ומינרלים נוספים ||| באַיוּרוֶדַה Ayurveda – תורת החיים הארוכים ההודית, רואים בגָּ’אגֵרִי כמגביר און, מזין, מרגיע, מטהר שתן ונותן כוח ||| כשמשלבים גָּ’אגֵרִי עם זנגביל (ג’ינג’ר) טרי הוא מאזן את יסודות הגוף ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות ג'אגרי הודיות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (24 עוגיות)

לציפוי

שלבי הכנה

  1. בעזרת פומפייה גדולה וגסה מגרדים את הג'גרי. הערה: הגרידה תהייה דביקה ולחה
  2. בסיר קטן מערבבים את גרידת הג'גרי עם קינמון, ג'ינג'ר, הל ומים על להבה נמוכה וממיסים לאט. מערבבים עם כף אם צריך. תהליך זה אורך 2-3 דקות. חשוב לוודא שהתבלינים מעורבבים בצורה אחידה בתוך הג'גרי המומס.
  3. בקערה, טורפים יחד את הקמח, סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה
  4. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את בלילת הג'גרי המומסת, הגהי, סוכר וביצה ומקציפים 5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית
  5. מקפלים פנימה את תערובת הקמח בשתי מנות. זה אמור ליצור בצק רך שנדבק יחד ומתרחק מדפנות הקערה
  6. הערה: אם הבצק דביק מדי, מקררים 20 דקות. אם לא, ממשיכים
  7. צרו מהבצק 24 כדורים בגודל 2-3 ס"מ כל אחד
  8. מגלגלים את כדורי הבצק בצלוחית עם סוכר
  9. מחממים תנור ל- 190 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  10. מניחים את כדורי הבצק המצופות בתבנית המרופדת, במרחק של 4 ס"מ זה מזה
  11. אופים במשך 12-14 דקות לקבלת עוגיות פריכות
  12. טיפ: קצרו מעט את זמן הבישול ותקבלו עוגיות לעיסות יותר
  13. מוציאים מהתנור ומצננים מיד על רשת. הערה: העוגיות יתקשו מעט ככל שהן מתקררות אך הן אמורות להישאר רכות/לעיסות בפנים
  14. מאחסנים בכלי אטום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *