פסטה א-פאזיאולי או פסטה פאזול Pasta Fazool באזורים מסוימים, הוא מאכל איטלקי פופולרי ||| תבשיל מרק סמיך לבבי ומנחם העשוי מפסטה, שעועית עגבניות ותבלינים, להתענג ביום חורף קריר ||| המתכון הספציפי יכול להשתנות בהתאם לאזור באיטליה ולהעדפות אישיות ||| אזורים מסוימים באיטליה נוהגים להוסיף פנצ'טה Pancetta וגם גרסאות צמחוניות וטבעוניות זמינות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 2 כפיות שמן זית
- 1 כפית רסק עגבניות
- 1 פילה דג אנשובי, קצוץ
- 4 כוסות מרק שאוהבים
- 1 כוס פסטה צינורות או מסולסלת
- 400 גרם שעועית לבנה משימורים, שטופה וללא הנוזלים
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט פתיתי פִּלְפֵּל אדום
- קורט אורגנו מיובש
- 2 כוסות עלי בייבי תרד
להגשה
- ¼ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
- קורט פתיתי פִּלְפֵּל אדום, או לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים השמן בסיר גדול על להבה בינונית
- מערבבים פנימה רסק עגבניות ופילה אנשובי, ומבשלים 2-3 דקות עד שהריח והצבע מעמיקים
- יוצקים פנימה את המרק ומביאים לרתיחה
- מערבבים פנימה את הטורטליני ושעועית ומבשלים כ- 10 דקות עד שהטורטליני מבושל אך עדיין אל-דנטה
- מערבבים פנימה מלח, פלפל שחור, פתיתי פלפל אדום ואורגנו
- מוסיפים את התרד ומבשלים ומערבבים 2-3 דקות רק עד שעלי התרד נבולים
- מסירים מהכיריים
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בפתיתי פלפל אדום וגבינת פרמז'ן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…