חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה דג ממולא עטוף בבצק

מנת דגים משוכללת ושונה ממה שרגילים להגיש ||| גם מאפה וגם דג עם שלל עלים ירוקים שמשדרגים את טעמי הדג ||| הדג העטוף בבצק שומר על עסיסיות המנה וטעמי עלי המנגולד, כוסברה ופטרוזיליה עמוק בתוך בשר הדג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה דג ממולא עטוף בבצק (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים

  • 2 נתחי פילה דג גדולים כ-1 ק"ג כל נתח (פרידה או דג שאוהבים בגודל 2.5-3 ק"ג)

למילוי

לבצק

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד ויפה
  2. לשים את הבצק מעט. הערה: אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף קצת קמח עד שהוא הופך גמיש, אך לא דביק
  3. שמים את הבצק במקרר למשך שעה
  4. הכנת המילוי: מטגנים במחבת את עלי המנגולד, בצל, שום ותבלינים
  5. מקררים את תערובת המנגולד
  6. מערבבים את תערובת המנגולד עם שאר המצרכים
  7. מניחים את התערובת על נתח אחד של פילה דג, כאשר העור כלפי מטה
  8. לאחר שמסיימים לפזר את כל תערובת המילוי, מכסים עם נתח הפילה השני את התערובת על הדג, הפעם שהעור כלפי מעלה
  9. מוציאים את הבצק הקר ומרדדים את הבצק
  10. מניחים את הדגים הממולאים במרכז משטח הבצק
  11. עוטפים את "סנדוויץ'" הדגים בבצק ואוטמים אותם עם הבצק
  12. צובטים את הבצק בעזרת מספריים או מזלג, ליצירת מראה של קשקשים
  13. מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעל מעט מלח גס ומניחים בתבנית אפייה
  14. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  15. אופים במשך 25 דקות עד השחמה יפה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *