מנת דגים משוכללת ושונה ממה שרגילים להגיש ||| גם מאפה וגם דג עם שלל עלים ירוקים שמשדרגים את טעמי הדג ||| הדג העטוף בבצק שומר על עסיסיות המנה וטעמי עלי המנגולד, כוסברה ופטרוזיליה עמוק בתוך בשר הדג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 2 נתחי פילה דג גדולים כ-1 ק"ג כל נתח (פרידה או דג שאוהבים בגודל 2.5-3 ק"ג)
למילוי
- 1/2 בצל, קצוץ
- 1 כף שטוחה פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1 צרור עלי מנגולד, קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל חריף, קצוץ
- חופן עלי כוסברה קצוצה
- חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 לימון קצוץ, עם הקליפה
- מלח
- פלפל
לבצק
- 650 גרם קמח
- 2כפות פפריקה
- 1כפית סוכר
- חופן עלי כוסברה קצוצה
- 1/2כפית שמרים יבשים
- 1/2כפית פלפל שאטה
- 350מ"ל מים קרים
- 1כפית מלח
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד ויפה
- לשים את הבצק מעט. הערה: אם הבצק רטוב מדי, אפשר להוסיף קצת קמח עד שהוא הופך גמיש, אך לא דביק
- שמים את הבצק במקרר למשך שעה
- הכנת המילוי: מטגנים במחבת את עלי המנגולד, בצל, שום ותבלינים
- מקררים את תערובת המנגולד
- מערבבים את תערובת המנגולד עם שאר המצרכים
- מניחים את התערובת על נתח אחד של פילה דג, כאשר העור כלפי מטה
- לאחר שמסיימים לפזר את כל תערובת המילוי, מכסים עם נתח הפילה השני את התערובת על הדג, הפעם שהעור כלפי מעלה
- מוציאים את הבצק הקר ומרדדים את הבצק
- מניחים את הדגים הממולאים במרכז משטח הבצק
- עוטפים את "סנדוויץ'" הדגים בבצק ואוטמים אותם עם הבצק
- צובטים את הבצק בעזרת מספריים או מזלג, ליצירת מראה של קשקשים
- מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעל מעט מלח גס ומניחים בתבנית אפייה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים במשך 25 דקות עד השחמה יפה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite