חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ניוקי עם פסטו או כקינוח מתוק

המאכל האיטלקי האולטימטיבי מכונה לפעמים חונקי הכומר strangolapreti או ניוקי או gnocchi ||| סיפרנו בעבר את סיפורו של המאכל כאן ||| מתכוני ניוקי מעניינים תמצאו כאן בקישור… וגם בקישור כאן… ||| מתכון קצת שונה עם שתי אפשרויות מעניינות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

ניוקי מתוק עם ריבת חלב וקוקוס (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים

לבצק

אופן הכנה

  1. בתבנית אפייה מפזרים מלח גס
  2. מניחים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, על המלח בתבנית. הערה: המלח סופח את הנוזלים שניגרים מתפוחי האדמה
  3. מכסים את התבנית ברדיד כסף
  4. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  5. אופים כשעה וחצי עד ריכוך
  6. מקלפים את תפוחי האדמה האפויים כשהם חמים
  7. מועכים אותם לפירה חלק ואחיד
  8. מוסיפים לפירה את הקמח, ביצה ומלח ולשים לקבלת בצק אחיד. הערה: יש לשים לב למרקם הבצק. אם הבצק רטוב או דביק מדי, מוסיפים קמח. אם הבצק יבש וקשה מדי, מוסיפים עוד חלמון ביצה
  9. מרדדים את הבצק ליצירת גלילים דקים וארוכים
  10. חותכים את הבצק לפיסות קטנות
  11. מרתיחים מים בסיר גדול
  12. מכניסים את הניוקי למים ל- 2 דקות עד שהניוקי צפים
  13. מוציאים אותם מהמים

מתכון: רוטב פסטו

מצרכים

לפסטו

להגשה

אופן הכנה

  1. טוחנים את כל מצרכי הפסטו למחית ומקררים
  2. במחבת מערבבים 1-2 כפות פסטו ואת השמנת המתוקה, עד להתחממות
  3. מוסיפים את הניוקי המוכנים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הניוקי
  4. מעבירים לצלחת הגשה
  5. מפזרים מעל צנוברים ושבבי פרמז'ן

מתכון: ניוקי מתוק בחמאה עם ריבת חלב

מצרכים

לרוטב

להגשה

אופן הכנה

  1. בסיר מערבבים היטב ריבת חלב ושמנת לקבלת מרקם קרמי
  2. במחבת משחימים את הניוקי המוכנים עם חמאה
  3. לאחר שהניוקי מושחם היטב מעבירים לצלחת הגשה
  4. יוצקים את רוטב ריבת חלב ומפזרים מעל שבבי קוקוס

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  Buon Appetito

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *