המאכל האיטלקי האולטימטיבי מכונה לפעמים חונקי הכומר strangolapreti או ניוקי או gnocchi ||| סיפרנו בעבר את סיפורו של המאכל כאן ||| מתכוני ניוקי מעניינים תמצאו כאן בקישור… וגם בקישור כאן… ||| מתכון קצת שונה עם שתי אפשרויות מעניינות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים
לבצק
אופן הכנה
- בתבנית אפייה מפזרים מלח גס
- מניחים את תפוחי האדמה, עם הקליפה, על המלח בתבנית. הערה: המלח סופח את הנוזלים שניגרים מתפוחי האדמה
- מכסים את התבנית ברדיד כסף
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים כשעה וחצי עד ריכוך
- מקלפים את תפוחי האדמה האפויים כשהם חמים
- מועכים אותם לפירה חלק ואחיד
- מוסיפים לפירה את הקמח, ביצה ומלח ולשים לקבלת בצק אחיד. הערה: יש לשים לב למרקם הבצק. אם הבצק רטוב או דביק מדי, מוסיפים קמח. אם הבצק יבש וקשה מדי, מוסיפים עוד חלמון ביצה
- מרדדים את הבצק ליצירת גלילים דקים וארוכים
- חותכים את הבצק לפיסות קטנות
- מרתיחים מים בסיר גדול
- מכניסים את הניוקי למים ל- 2 דקות עד שהניוקי צפים
- מוציאים אותם מהמים
מתכון: רוטב פסטו
מצרכים
לפסטו
- 2 כוסות עלי ריחן (בזיליקום)
- 3 שיני שום קלופות
- 3 כפות גדושות צנוברים
- 1/2 כוס שמן זית
להגשה
- גבינת פרמז'ן או צנוברים
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
אופן הכנה
- טוחנים את כל מצרכי הפסטו למחית ומקררים
- במחבת מערבבים 1-2 כפות פסטו ואת השמנת המתוקה, עד להתחממות
- מוסיפים את הניוקי המוכנים ומבשלים תוך כדי ערבוב, עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הניוקי
- מעבירים לצלחת הגשה
- מפזרים מעל צנוברים ושבבי פרמז'ן
מתכון: ניוקי מתוק בחמאה עם ריבת חלב
מצרכים
לרוטב
להגשה
- 100 גרם שבבי קוקוס
אופן הכנה
- בסיר מערבבים היטב ריבת חלב ושמנת לקבלת מרקם קרמי
- במחבת משחימים את הניוקי המוכנים עם חמאה
- לאחר שהניוקי מושחם היטב מעבירים לצלחת הגשה
- יוצקים את רוטב ריבת חלב ומפזרים מעל שבבי קוקוס
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito