כתבנו כבר על חֲבִיתִית או פנקייק Pancake ואולי קרפ Crêpe ||| הפעם גרסה בריאה יותר ולא פחות טעימה ||| מתכון שעשוי מקמח חיטת כוסמין שמכיל כמות גדולה יותר של חלבון, חומצות אמינו וסיבים תזונתיים ||| תוכלו להוסיף מעל סירופ מייפל, ריבה שאוהבים או אפילו טחינה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 יחידות)
- 1 כוס קמח כוסמין
- 1 ביצה XL
- 3/4 כוס חלב אורז
- 1 כף גדושה שמן זית עדין
- קורט מלח
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הקרפ וטורפים היטב עד קבלת בלילה חלקה
- משמנים מחבת טפלון במעט חמאה או שמן זית
- מנגבים בנייר מגבת לקבלת שימון דק ואחיד
- יוצקים 1/4 כוס בלילה למחבת החמה ומייד מטים אותה בתנועת סיבוב, לפיזור אחיד של הבלילה ולקבלת קרפ כמה שיותר דק
- מניחים את המחבת על להבה בינונית
- כשצבעו של הקרפ הופך אטום לחלוטין, מפרידים אותו בעדינות מהמחבת ומעבירים לצלחת
- ממשיכים כך בשאר הבלילה ועורמים את הקרפים זה על זה
- מגישים עם התוספת שאוהבים
*טיפ חשוב: המלצתנו לבחור שמן זית מהזנים ארבקינה (ללא מרירות או חריפות, ארומה אפיינית לזיתים), קורינייקי (עשבוני, חריף אבל ללא מרירות), לצ'ינו (עדין, רענן, מעט מתקתק, וללא חריפות או מרירות), ופיקואל (עדין ופירותי, ארומת הדרים ורמיזות של שקד). נסו…ולא תצטערו.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite