חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל אורז אדום, אפונה, תירס ודלעת

מנה טבעונית ללא גלוטן, עם הרבה סיבים תזונתיים טבעיים, ויטמינים ומינרלים ||| מתכון עם אורז אדום שפחות מוכר אבל הוא עשיר בטעם וגם במינרלים וסיבים תזונתיים ||| מתכון לארוחה בסיר אחד, שהיא מלאת בריאות וטעמים ||| שילוב של פחמימות מורכבות, ירקות וקטניות עם חלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

תבשיל אורז אדום, אפונה, תירס ודלעת (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. הכנת האורז: שוטפים את האורז ומסוננים מהמים. משרים לפחות שעה בסיר עם מים רותחים
  2. שמים בסיר את האורז האדום עם ½2 כוסות מים, 1 כף שמן זית ו- ½ כפית מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות כשהסיר עם המכסה, על להבה נמוכה
  4. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 4 דקות נוספות
  5. מסננים את האורז משארית המים
  6. הכנת הדלעת: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  7. חותכים את הדלעת לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
  8. מוסיפים לקערה עם הדלעת 1 כף שמן זית ומעט מלח גס ומערבבים
  9. מעבירים את קוביות הדלעת לתבנית המרופדת ואופים במשך כ- 20 דקות
  10. בינתיים, בסיר אחר, מחממים 3 כפות שמן זית עם פרוסות שום ופרוסות צ'ילי
  11. מערבבים כ- 2 דקות, ונזהרים שהשום והצ'ילי לא יישרף
  12. מוסיפים לסיר את האפונה ותירס, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה
  13. מאדים את תכולת הסיר עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים ½ כפית מלח, בצל ירוק ושמיר ומערבבים
  14. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כדקה ומכבים את הלהבה
  15. מעבירים את האורז המוכן משלב 5, לקערה גדולה
  16. מוסיפים לקערת האורז את תכולת סיר הירקות ואת קוביות הדלעת הצלויות
  17. מערבבים בעדינות, מתקנים תיבול ומעבירים לקערת הגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *