מנה טבעונית ללא גלוטן, עם הרבה סיבים תזונתיים טבעיים, ויטמינים ומינרלים ||| מתכון עם אורז אדום שפחות מוכר אבל הוא עשיר בטעם וגם במינרלים וסיבים תזונתיים ||| מתכון לארוחה בסיר אחד, שהיא מלאת בריאות וטעמים ||| שילוב של פחמימות מורכבות, ירקות וקטניות עם חלבון ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כוס אורז אדום
- 400 גרם דלעת
- 1 כוס אפונה ירוקה עדינה טרייה (או אפונה קפואה, מופשרת וללא מים)
- 1 כוס תירס קפוא מופשר וללא מים
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 2-3 כפות שמיר קצוץ
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי מרוקן מגרעינים וקצוץ
- 4שיני שום פרוסות
- 1 כפית שטוחה מלח שולחן
- קורט מלח גס
- 4-5 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- הכנת האורז: שוטפים את האורז ומסוננים מהמים. משרים לפחות שעה בסיר עם מים רותחים
- שמים בסיר את האורז האדום עם ½2 כוסות מים, 1 כף שמן זית ו- ½ כפית מלח. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40 דקות כשהסיר עם המכסה, על להבה נמוכה
- מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 4 דקות נוספות
- מסננים את האורז משארית המים
- הכנת הדלעת: מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- חותכים את הדלעת לקוביות קטנות ומעבירים לקערה
- מוסיפים לקערה עם הדלעת 1 כף שמן זית ומעט מלח גס ומערבבים
- מעבירים את קוביות הדלעת לתבנית המרופדת ואופים במשך כ- 20 דקות
- בינתיים, בסיר אחר, מחממים 3 כפות שמן זית עם פרוסות שום ופרוסות צ'ילי
- מערבבים כ- 2 דקות, ונזהרים שהשום והצ'ילי לא יישרף
- מוסיפים לסיר את האפונה ותירס, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה
- מאדים את תכולת הסיר עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים ½ כפית מלח, בצל ירוק ושמיר ומערבבים
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כדקה ומכבים את הלהבה
- מעבירים את האורז המוכן משלב 5, לקערה גדולה
- מוסיפים לקערת האורז את תכולת סיר הירקות ואת קוביות הדלעת הצלויות
- מערבבים בעדינות, מתקנים תיבול ומעבירים לקערת הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…