עוגיות פקאן ללא גלוטן ובלי חמאה הן תענוג קליל שמתאים כמעט לכל דיאטה, במיוחד למי שמחפש פתרון בריא ופריך ||| בלי חמאה ובלי קמח העוגיות מתקבלות פריכות, קלילות ואגוזיות וללא גלוטן ||| מושלמות ליד קפה או תה, כחטיף בריא לארוחות ביניים ואפילו כמתנה נהדרת בצנצנת יפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 עוגיות)
- 2 חלבוני ביצים L
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם אגוזי פקאן טחון
- 30 גרם אבקת נוגט
- ½ כפית הל טחון
לקישוט
- 20 חצאי אגוזי פקאן יפים
שדרוג
- תמצית וניל
- קִנָּמוֹן
- שבבי שוקולד מריר מעל
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות אפייה בנייר אפייה
- מערבבים בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) את החלבונים והסוכר
- מניחים את הקערה על סיר אדים בשיטת אמבט מרים Bain-marie, כך שקערת הקציפה תתחמם, אבל לא תבוא במגע עם המים החממים, עד להמסת הסוכר
- מקציפים 5-3 דקות או עד לקבלת מקצפת חלבונים רכה
- מוסיפים לקצף את האגוזי הפקאן הטחונים, הנוגט וההל
- מקפלים לאט לקבלת קציפה אחידה
- מעבירים את התערובת לשק זילוף
- מזליפים עיגולים בקוטר 5-7 ס"מ עם רווח ביניהם ומניחים מעל כל עיגול ½ פקאן
- אופים 10 דקות, פותחים את התנור, כדי לשחרר ממנו אדים וממשיכים לאפות עוד 10 דקות שהעוגיות יצאו יבשות יותר
- מוציאים את התבניות מהתנור ומשאירים בתבנית עד שהעוגיות קרות לחלוטין
טיפ: מומלץ לאחסן את העוגיות בכלי מתכת או זכוכית אטום.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…