מאפה מיוחד המשלב בין המתיקות הטבעית של בננות בשלות, נגיעות פירותיות מהצימוקים, והארומה הייחודית של האניס ||| לחם כזה נוטה להיות לח ורך מבפנים, עם מעט קראסט עדין מבחוץ ||| לחם שמתאים מאוד כמאפה בוקר לצד קפה או תה, או כקינוח קליל ||| אפשר גם למרוח עליו חמאה, גבינת שמנת או אפילו מעט דבש למי שמעדיף מתיקות נוספת ||| לחם שמתאים בעיקר לימי סתיו וחורף, כאשר מזג האוויר הקר מזמין מאפים עשירים וארומטיים, אך הוא נפלא גם כאפייה ביתית בכל עונות השנה בזכות הפשטות והרכות שבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כיכר לחם במשקל 700 גרם)
- 230 גרם קמח לחם או קמח פשוט
- 130 גרם קמח תירס דק
- 180 מ"ל מים
- 20 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר חום
- 1 כפית גדושה זרעי אניס שלמים
- 1 בננה בשלה פרוסה לפרוסות בעובי ½ ס"מ
- 80 גרם צימוקים
- 2 כפיות מלח
- 20 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
לקימוח
- קמח תירס עבה
שלבי הכנה
- מערבלים במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו לישה את השמרים עם המים, סוכר, שני סוגי קמח ואניס ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את הצימוקים ופרוסות הבננה ולשים 5 דקות נוספות
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, ורק לקראת הסוף מוסיפים את החמאה. הערה: בשלב זה הבצק אמור להיות דביק ורך, וזה בסדר
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומעבדים אותו מעט בידיים
- מעבירים את הבצק לכלי משומן, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך שעתיים כדי לתת לבצק להתייצב
- מוציאים את הבצק חזרה למשטח המקומח, ויוצרים ממנו כיכר בצק
- מעבירים את כיכר הבצק לתבנית אפייה מקומחת
- מכסים את התבנית עם כיכר הבצק, במגבת לחה או ניילון נצמד
- מתפיחים כשעה, או עד שהכיכר מכפילה את נפחה
- ½ שעה לפני האפייה מחממים תנור ל- 250 מעלות
- מפזרים קמח תירס על הבצק התפוח בתבנית וחורצים 3-4 חריצים בכיכר בעזרת סכין חד
- מכניסים לתנור, מתיזים מים על דפנות התנור כדי ליצור אדים בתוך התנור
- מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 45 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב-שחום
- הופכים את הלחם ונוקשים בתחתיתו, הצליל אמור להיות חלול. אם הצליל כבוי או אטום, מחזירים את הלחם לתנור למספר דקות נוספות
- מניחים ללחם להתקרר לפני הפריסה. לחם שנפרס כשהוא חם, מתייבש מהר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…