סלק הוא ירק שצבעו העמוק משדרג כל סלט ועושה אותו לפופולארי כל כך ||| טעמו המתקתק והערכים התזונתיים הגבוהים של הסלק הופכים אותו לאהוד בסלט ובכלל כשהוא מבושל, קלוי או נא כשהוא פרוס דק ||| הסלק עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים, במיוחד חומצה פולית, ויטמין C וברזל ||| הסלק מכיל גם נטריטים טבעיים, שבכמויות מסוימות עשויים לתרום לשיפור זרימת הדם ואף להורדת לחץ הדם, ולכן הוא נחשב טוב לבריאות הלב וכלי הדם ||| בסלט זה משולבים עם הסלק אגסים, אגוזי מלך יין אדום ועוד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-4 מנות)
- 4 סלק
- 3 כפות סוכר
- 1 כוכב אניס
- 2 כפות סוכר ענבים (או כף סוכר חום + כף סילאן)
- 2 כפות מים
- 3 אגסים מקולפים וחתוכים לפלחים
- ½ כוס יין אדום
- 100 גרם אגוזי מלך לא קלויים
- 4-3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- חופן עלי רוקט
- 200 גרם גבינת עובש (כמו רוקפור או רונה בלו)
- חופן אגוזי מלך
שלבי הכנה
- הכנת הסלק: מחממים תנור ל- 180 מעלות
- עוטפים כל סלק בנפרד ברדיד אלומיניום ואופים עד לריכוך
- מוציאים את הסלק מהתנור ומקלפים מרדיד אלומיניום ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח, כדי לעצור את הבישול ולשמור על צבע הסלק
- מקלפים את הסלק וחותכים לקוביות
- הכנת האגסים המקורמלים: במחבת חמה ממיסים את הסוכר עד שהוא מתקרמל
- מוסיפים לסוכר המקורמל כוכב אניס, סוכר ענבים ומים ומערבבים עד שהארומות מהקרמל נפתחות
- מוסיפים את האגסים ומבשלים 2 דקות
- מוסיפים את היין ומבשלים כ-15 דקות על להבה גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהיין מצטמצם
- מניחים בצד להתקרר
- הכנת הסלט: בקערה שמים את קוביות הסלק, אגוזים, אגסים מקורמלים, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומערבבים קלות
הגשה
במרכז צלחת מניחים עלי רוקט ומעל את הסלט, מעט פתיתי גבינה ואגוזי המלך
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…