הסלט הססגוני הזה, מתובל היטב ומשדר בריאות ורעננות כובשות ||| סלט מרענן ומלא חיים, עם שילוב מושלם של מתיקות, חמיצות, חריפות וקראנצ'יות ||| המנגו מביא מתיקות טרופית ורעננות עסיסית, בעוד שהבוטנים הקלויים מוסיפים קראנץ' ממכר וטעם אגוזי עמוק ||| לצד המנגו והבוטנים, משתלבים בסלט הזה מרכיבים שמוסיפים רובד טעמים נוסף ורוטב שמשלב חמיצות מתונה עם מתיקות טבעית, לעיתים עם נגיעה אסייתית ||| סלט מרענן, מאוזן וטעים במיוחד, שמתאים כתוספת צבעונית לכל ארוחה או כמנה קלה בפני עצמה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 4 מנגו קלופים ופרוסים דק לאורכם. טיפ: אפשר להמיר המנגו בפפאיה או אפרסמון
- 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
- 2 בצלצלי שאלוט פרוסים דק
- ½ כוס עלי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 3 בייבי כרוב סיני (נקרא גם בּאק צ'וי או פּאק צ'וי או בּוק צ'וי) מופרדים לעלים
- 1 פִּלְפֵּל צ'ילי פרוס דק ללא גרעינים
לרוטב
- ½ מנגו בשל
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף דבש
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- ½ פִּלְפֵּל צ'ילי אדום קצוץ דק
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור טחון טרי
להגשה
- בוטנים קלויים, גרוסים גס
שלבי הכנה
- הכנת הרוטב: מרסקים בבְּלֶנְדֶּר את כל מצרכי הרוטב, טועמים ומאזנים טעמים
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט יחד עם הרוטב
- מעבירים את הסלט לכלי הגשה, ומפזרים מעל את שבבי הבוטנים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…