סלט מרענן מושלם כארוחה קלה או לצד המנה העיקרית ||| הכנה פשוטה, טעם עשיר, וערכים תזונתיים גבוהים עעושים את המנה לחובה לכל צמחוני או טבעוני ||| חיטת הבורגול מספקת סיבים תזונתיים חשובים התורמים בריאות למערכת העיכול ולשובע ||| העגבניות העשירות בוויטמינים ומינרלים, מוסיפות צבע וטעם לסלט ||| סלט מזין לכל מי ששומר על בריאותו בכלל ולצמחונים וטבעונים בפרט ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים:
- ½ כוס בורגול (רִיפוֹת)
- 1 כוס קוביות עגבניות טריות
- ⅓ כוס של נענע טרייה
- 3 צרורות של פֶּטְרוֹזִילְיָה
- ⅓ כוס של בצל ירוק קצוץ
לרוטב
שלבי הכנה
- בקערה עם מים רותחים ומעט מלח משרים את הבורגול 15-20 דקות, עד שהבורגול יתרכך לגמרי
- מסננים את הבורגול היטב במסננת דקה ומניחים לו להצטנן לטמפרטורת החדר
- לקערה עם קוביות העגבניות, מוסיפים ½ כפית מלח ומערבבים בעדינות, ומניחים בצד למשך 10 דקות
- מסירים את הגבעולים העבים של הפטרוזיליה וקוצצים דק-דק את העלים של הפטרוזיליה ושל הנענע הטרייה לקבלת תערובת עשבים ירוקה ורעננה
- בקערת הגשה גדולה מערבבים היטב את תערובת הירוקים, בורגול מצונן, עגבניות מומלחות עם הנוזלים והבצל ירוק שקצוץ דק
- הכנת הרוטב: בצנצנת אטומה מערבבים ע"י ניעור, את שמן הזית, מיץ לימון ומלח לפי טעמכם
- מוזגים את הרוטב לתוך הסלט ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים לחים מהרוטב
- נותנים לסלט לנוח כ-15 דקות לפני ההגשה, כדי לאפשר לכל הטעמים להתמזג ולבורגול והירקות לספוג את הרוטב
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…