השף אליחנן מלכיור עם הכנת נקניקייה ביתית ואיכותית ||| מה הקשר בין הנקניקייה, פרנקפורט, וינה, ניו יורק וכלב הנקניק ||| מתכון להכנה ביתית של נקניקיה עם רכיבים שאתם בטוחים שהם לטעמכם ולבריאותכם ||| מתכון גם ללחמנייה בה תכניסו הנקניקייה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
נקניקייה Vienna Sausage ,Frankfurter או Hot Dog
בניו יורק בכל פינת רחוב תמצאו עגלת מכירה של Hot Dog ויש יותר מ-3,000 כאלה ברחבי מנהטן. פעם שוק הנקניקיות נשלט ע"י הנקניקיות הכשרות והיום רוב דוכני הנקניקיות מוכרים נקניקיות חלל. מה תקבלו בדוכן נקניקיות? תקבלו נקניקיה בלחמנייה עם חרדל או מיונז ובמחיר שווה לכל נפש. אבל אל תצפו לקבל הרבה בשר בנקניקייה שנמכרת בדולר ובוודאי לא בשר איכותי. תמצאו בה הרבה מים, חלבון מן הצומח, עמילן, מלח, תבלינים, סוכרים, עמילן מעובד ומייצבים.
השם המוכר לנקניקייה מצביע על המקור לייצור הנקניקייה, בווינה ובפרנקפורט כאשר המהגרים מאוסטריה וגרמניה הביאו עימם את התאווה לנקניקייה. ואיך הגענו לכלב החם Hot Dog?
הסברה היא שאותם קצבים ובעלי אטליז שהגיעו מגרמניה ואוסטריה, ורבים מהם היו יהודים, החלו לכנות את הנקניק הקטן והארוך שהכינו בשמו של כלב התחש Dachshund שמכונה גם במחוזותינו, כלב נקניק (או דקל Dackel) והשאר כבר היסטוריה.
נקניקייה ביתית איכותית
מספר השף מלכיור: יש לי בבית מכשיר "ניקנוק" ואני מכין נקניקיות עטופות במעי טבעי או נקניקיות במעי סינתטי מקוֹלָגֵן Collagen. אני מכין גם נקניקיות מעדשים שאני קורא להם שרוולי עדשים, אבל זה נושא למתכון אחר. הפעם נכין נקניקיה בלחמנייה. וכל מה שנישאר לכם זה להוסיף מיונית, כרוב כבוש, חרדל ו/או קטשופ.
נקניקיית בקר
מצרכים
- ניילון נצמד
- 500 גרם בשר חזה עוף (לבשר העוף רמת ג'לטין גבוהה)
- 1 ק"ג בשר בקר (אפשר את הכי זול, כי ממילא נעשה ממנו משחה)
- תימין
- שום
- פלפל שחור
- 150 גרם פפריקה מתוקה (או חריפה אם תרצו חריף)
- 4 ביצים L
- 40 גרם סוכר
- 1 בצל שלם
- 120 גרם קורנפלור
אופן הכנה
- נכניס את כל המצרכים לערבוב בבלנדר עם סכין מתכת עד קבלת משחה אחידה
- ,מכינים קציצה קטנה ומטגנים
- טועמים ומתקנים טעמים אם יש צורך
- פורסים ניילון נצמד
- מכניסים מאסה לשקית זילוף ומזליפים על הניילון
- מגלגלים את הניילון כמו סוכריה וקושרים בקצה
- מעמידים סיר רחב או קסרול עם מים חמים על סף הרתיחה (אזהרה: בשום פנים ואופן לא להגיע להרתחה. אין לבשל במים רותחים !!!)
- נכניס הנקניק ל- 20 דקות
- הערה: השקית שהכנו תתנפח. אפשר עם סכין לדקור להוצאת האוויר
- נוציא מהמים החמים ונעביר למי קרח
- נפשיל את שרוולי הניילון
- נטגן קלות לפני ההגשה
טיפ: אפשר להשתמש מבשר עוף או דג
לחמניות לנקניקיה מהירות הכנה
מצרכים (6-8 יחידות)
- 500 גרם קמח
- 100 גרם קמח (מנה שנייה)
- 10 גרם שמרים יבשים
- 15 גרם מלח
- 150 סמ"ק מים
- 60 סמ"ק שמן
- 100 סמ"ק מים פושרים
- 2 כפות דבש (או סוכר)
- ביצה ושומשום לציפוי
אופן הכנה
- נחמם תנור ל- 160 מעלות
- נכניס לקערת המיקסר השמרים היבשים, הדבש, המים פושרים ומעט מהקמח
- לערבב ולהמתין כעשר דקות (אנחנו מבלפים את השמרים)
- כשמתחילה תסיסה מוסיפים את 500 גרם קמח ועם וו לישה לאט לאט מערבבים
- מוסיפים שמן והמה השנייה של מים (150 סמ"ק)
- לאחר כחמש דקות לישה מוסיפים מנת הקמח השנייה (100 גרם) עד שנקבל כדור בצק שמתנתק מהדפנות
- נחלק לגודל ולמספר הלחמניות שנרצה (אני חילקתי ל6 לחמניות)
- נייצר את צורת הלחמנייה עגולה או ארוכה לפי הצורך
- נערבב הביצה ומים ליצירת אגווש Egg Wash
- נצפה את הלחמניות באגווש וניזרה שומשום
- הערה: אין צורך לחכות להתפחה ישר לתנור 10-15 דקות
- נוציא ונמתין שיתקררו
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון