השף אליחנן מלכיור עם מלנזנה סוטאוליו Melanzane sott'olio ||| חציל משומר בשמן זית לזמנים שאין חצילים או סתם כתוספת ||| שיטה קלה ומהירה להכנה ואח"כ צריך סבלנות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מלנזנה סוטאוליו Melanzane sott'olio
כששאלו את מייסד "אופציוס" בית הספר בו למדתי, השף מרקו גביו ז"ל, מה ההבדל בין בשלן/נית לטבח/ית ושף הוא אמר שיש שתי הבדלים מרכזיים: הבשלנית הביתית רוצה להשביע את בני הבית. הטבח רוצה שהאוכל יהיה טעים. ואילו השף רוצה להשביע, רוצה שיהיה טעים, רוצה שיהיה יפה, והכי חשוב – רוצה שיצא בזמן!
לראיה, לבישול ביצים עקרת הבית תשים ביצים בסיר תשפוט מים ותבשל ביצים קשות או רכות. הטבח ישמור על גובה של פחות מס"מ מעל הביצים וכשיסיים יעביר למי קרח לעצור בישול כי כך הורו לו. השף יוסיף חומציות, פלח לימון או תפוז כדי שזה יקל בקילוף כמובן שיקרר במי קרח בסוף אבל גודל הסיר גובה המים מליחות המים ולוח הזמנים יעמדו כנר לרגליו על מנת שהביצה תצא בדיוק לפי ההזמנה.
סיפור יפה זה, מביא אותי למתכון קל של חציל משומר בשמן ללא בישול טיגון או אפייה. מקור המתכון מדרום איטליה ויש אומרים סיציליה אבל גם יש אומרים שבטוסקנה שבכלל בצפון. אבל מה זה משנה. אני שיניתי אותו קמעה ממילא.
מצרכים
- 1 חצילים קלים (ללא גרעינים)
- 2 שני שום פרוסות
- מלח גס
- תבלין טוסקנה
- שמן זית
- צנצנות אטומות ומעוקרות (מים חמים ויבוש)
- סבלנות חודש
לעבודה
- אני מקלף את החצילים אבל לא חייבים
- פורס לרצועות בעובי של חצי ס"מ ובאורך של חצי החציל
- מוסיף להם מלח
- מכסה עם צלחת ומשקולת ללילה (אפשר גם ביום J טכנית לעשר שעות)
- שוטף את החצילים וסוחט אותם (הערה: אל תיבהלו מהצבע. הם משחירים מעט)
- מוסיף תבלין טוסקנה (במקור, מוסיפים תימין ופלפל חריף וכו' אני מקצר ושם תבלין טוסקנה שכבר מכיל את כל אבות המזון הדרושות לתיבול)
- מכניסים את החצילים לצנצנות המעוקרות – ממלא ודוחס את החצילים לצנצנת עם פרוסות השום
- מכסה בשמן זית ובוזק מלח גס מעל
- אוטם את הצנצנת ושם במקום אפל
- מחכה חודש
פרטים אצל השף אליחנן מלכיור בפייסבוק… או בדוא"ל…
בתיאבון