הכל על פטוצ'יני Fettuccine ו-4 מתכונים

פטוצ'יני אלפרדו Fettuccine Alfredo ||| איפה תמצאו את הפטוצ'יני אלפרדו המקורי ברומא ||| מהו סוד הקסם של הסרטים הרחבים של פסטה פטוצ'יני ||| גרסאות פטוצ'יני עם פטריות, בטטה או לימון ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

פטוצ'יני פטריות (צילום דני בר)

מהו פטוצ'יני

פירוש המילה פטוצ'יני Fettuccine הוא סרטים קטנים. פסטה פטוצ’יני היא שטוחה, ארוכה ועבה שניתן לרכוש טרייה או יבשה ואפשר גם בקלות לעשות בבית. הגשת פטוצ'יני עם חמאה וגבינה הוזכרה לראשונה במתכון מהמאה ה -15 שנקרא באותה עת Maccaroni romaneschi כלומר פסטה רומאית. במתכון זה מבשלים את הפסטה במרק או במים ומוסיפים חמאה, גבינה איכותית (לא חשוב הסוג) ותבלינים מתוקים. אחת המנות האייקוניות של פטוצ'יני היא עם רוטב אלפרדו.

פטוצ'יני אלפרדו  Fettuccine Alfredo

פטוצ'יני אלפרדו הומצא ע"י אלפרדו די לליו Alfredo di Lelio ברומא. על פי דיווחים משפחתיים, בשנת 1892 החל אלפרדו די לליו לעבוד במסעדה שבה המציא מתכון שקרא לו פטוצ'יני אל טרילו בורו Maestosissime fettuccine al triplo burro כלומר פטוצ'יני בחמאה והשף הגדיל לעשות והעתיר הרבה חמאה. מספרים שהמתכון נועד לאשתו אניס שאיבדה תאבון ומשקל לאחר לידת ילדם הבכור ארמנדו. בשנות ה-30 העליזות ביקרו במסעדה סלבריטאים אמריקאים רבים שכשחזרו לארה"ב הפיצו השמועה על המתכון המיוחד שאכלו ברומא.

בשנת 1943 מכל אלפרדו את המסעדה המקורית לשנים מהמלצרים במסעדה ובשנות החמישים פתח מסעדה חדשה עם בנו ארמנדו בכיכר הקיסר אוגוסטוס piazza Augusto Imperatore ופועלת עד היום בהנהלת אחייניו של אלפרדו.

תגובתה של נכדתו של אלפרדו (תרגום לעברית)

בעיקבות פרסום הכתבה, קיבלנו תגובה של נכדתו של אלפרדו, הגברת אינס דה לילו Ines Di Lelio וזה התרגום (בהמשך מטה המקור באנגלית ובאיטלקית):

"בהתייחס למאמר שלך יש לי העונג לספר לך את ההיסטוריה של סבי אלפרדו די לליו, שהוא היוצר של Fettuccine all’Alfredo פטוצ'יני אלפרדו. בשנת 1908 בטרטוריה Trattoria שניהלה אמו אנג'לינה בכיכר רוזה Piazza Rosa שברומא (הכיכר נעלמה בשנת 1910 בעקבות בניית הגלריה קולונה / סורדי Galleria Colonna / Sordi). הטרטוריה הזו של כיכר רוזה הפכה להיות מקום הולדתה של פטוצ'יני אל'אלפרדו. ליתר דיוק, כידוע לאנשים רבים שאוהבים את פטוצ'יני אלפרדו, המנה המפורסמת הזו בעולם הומצאה על ידי אלפרדו די לליו Alfredo Di Lelio שהיה מודאג מחוסר התיאבון של אישתו אינס Ines, שהיתה בהריון עם אבא שלי ארמנדו (נולד ב- 26 בפברואר 1908).

אלפרדו די לליו Alfredo di Lelio פתח את המסעדה שלו אלפרדו Alfredo בשנת 1914 ברומא ובשנת 1943, במהלך המלחמה, מכר את המסעדה לאחרים מחוץ למשפחתו.

בשנת 1950 אלפרדו די לליו החליט לפתוח מחדש עם בנו ארמנדו Armando את המסעדה שלו בכיכר אוגוסטו אימפרטורה מס' Piazza Augusto Imperatore n.30 תחת השם המחייב איל ורו אלפרדו Il Vero Alfredo או אלפרדו די רומא Alfredo di Roma, שתהילתו בעולם התחזקה על ידי אחיינו אלפרדו ואנוכי בהנהלת המסעדה. המסעדה שמחה לציין את הכבוד של הסכו"ם המפורסם Gold cutlery (מזלג וזהב כף) שנתרם בשנת 1927 על ידי שני שחקנים אמריקאים ידועים מרי פיקפורדMary Pickford  ודאגלס פיירבנקס  Douglas Fairbanks כאות תודה על האירוח במסעדה.

ממשיכה הנכדה אינס דה לילו: עלי להבהיר שמסעדות אחרות תחת השם אלפרדו, ברומא, אינן שייכות או קשורות למותג שלי Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma. המותג "איל ורו אלפרדו – אלפרדו די רומא" קיים במקסיקו עם 2 מסעדות (במקסיקו סיטי ובפואבלה) וגם 2 טרטוריות (במקסיקו סיטי ובקוזומל) על בסיס זכיינות ואישור לשימוש בשם ובמתכונים וכן גם קבוצת מלון Presidente Intercontinental מקסיקו יש יחסי זכיינות.

המסעדה איל ורו אלפרדו נמצאת ברשימת חנויות מצוינות היסטוריות – החלק על פעילויות היסטוריות של מצוינות Historic Shops of Excellence – section on Historical Activities of Excellence של עיריית רומא, איטליה.

בברכה אינס די לליו".

נוסח המכתב באנגלית

HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

With reference to your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo", this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908).
Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome and in 1943, during the war, he sold the restaurant to others outside his family.
In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by me, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
See the website of “Il Vero Alfredo”.
I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong and are out of my brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma".
The brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma" is present in Mexico with 2 restaurants (Mexico City and Puebla) and 2 trattorias (Mexico City and Cozumel) on the basis of franchising relationships with the Group Hotel Presidente Intercontinental Mexico.
The restaurant “Il Vero Alfredo” is in the Registry of “Historic Shops of Excellence – section on Historical Activities of Excellence” of the Municipality of Roma Capitale.
Best regards Ines Di Lelio

נוסח המכתב באיטלקית

IN ITALIANO

STORIA DI ALFREDO DI LELIO, CREATORE DELLE “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), E DELLA SUA TRADIZIONE FAMILIARE PRESSO IL RISTORANTE “IL VERO ALFREDO” (“ALFREDO DI ROMA”) IN PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE A ROMA

 
- פרסומת -

 

Con riferimento al Vostro articolo ho il piacere di raccontarVi la storia di mio nonno Alfredo Di Lelio, inventore delle note "fettuccine all'Alfredo" (“Fettuccine Alfredo”).
Alfredo Di Lelio, nato nel settembre del 1883 a Roma in Vicolo di Santa Maria in Trastevere, cominciò a lavorare fin da ragazzo nella piccola trattoria aperta da sua madre Angelina in Piazza Rosa, un piccolo slargo (scomparso intorno al 1910) che esisteva prima della costruzione della Galleria Colonna (ora Galleria Sordi).
Il 1908 fu un anno indimenticabile per Alfredo Di Lelio: nacque, infatti, suo figlio Armando e videro contemporaneamente la luce in tale trattoria di Piazza Rosa le sue “fettuccine”, divenute poi famose in tutto il mondo. Questa trattoria è “the birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
Alfredo Di Lelio inventò le sue “fettuccine” per dare un ricostituente naturale, a base di burro e parmigiano, a sua moglie (e mia nonna) Ines, prostrata in seguito al parto del suo primogenito (mio padre Armando). Il piatto delle “fettuccine” fu un successo familiare prima ancora di diventare il piatto che rese noto e popolare Alfredo Di Lelio, personaggio con “i baffi all’Umberto” ed i calli alle mani a forza di mischiare le sue “fettuccine” davanti ai clienti sempre più numerosi.
Nel 1914, a seguito della chiusura di detta trattoria per la scomparsa di Piazza Rosa dovuta alla costruzione della Galleria Colonna, Alfredo Di Lelio decise di aprire a Roma il suo ristorante “Alfredo” che gestì fino al 1943, per poi cedere l’attività a terzi estranei alla sua famiglia.
Ma l’assenza dalla scena gastronomica di Alfredo Di Lelio fu del tutto transitoria. Infatti nel 1950 riprese il controllo della sua tradizione familiare ed aprì, insieme al figlio Armando, il ristorante “Il Vero Alfredo” (noto all’estero anche come “Alfredo di Roma”) in Piazza Augusto Imperatore n.30 (cfr. il sito web di Il Vero Alfredo).
Con l’avvio del nuovo ristorante Alfredo Di Lelio ottenne un forte successo di pubblico e di clienti negli anni della “dolce vita”. Successo, che, tuttora, richiama nel ristorante un flusso continuo di turisti da ogni parte del mondo per assaggiare le famose “fettuccine all’Alfredo” al doppio burro da me servite, con
l’impegno di continuare nel tempo la tradizione familiare dei miei cari maestri, nonno Alfredo, mio padre Armando e mio fratello Alfredo. In particolare le fettuccine sono servite ai clienti con 2 “posate d’oro”: una forchetta ed un cucchiaio d’oro regalati nel 1927 ad Alfredo dai due noti attori americani M. Pickford e D. Fairbanks (in segno di gratitudine per l’ospitalità).
Desidero precisare che altri ristoranti “Alfredo” a Roma non appartengono e sono fuori dal mio brand di famiglia.
Il brand “Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma” è presente in Messico con 2 ristoranti (Città del Messico e Puebla) e 2 trattorie (Città del Messico e Cozumel) sulla base di rapporti di franchising con il Group Hotel Presidente Intercontinental Mexico.
Vi informo che il Ristorante “Il Vero Alfredo” è presente nell’Albo dei “Negozi Storici di Eccellenza – sezione Attività Storiche di Eccellenza” del Comune di Roma Capitale.

Grata per la Vostra attenzione ed ospitalità nel Vostro interessante blog, cordiali saluti
Ines Di Lelio

פטוצ'יני אלפרדו  Fettuccine Alfredo

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 40 גרם שמן זית (או 60 גרם חמאה)
  • סלסלת פטריות שמפיניון טריות
  • 1 כף קמח
  • 250 סמ"ק שמנת לבישול / מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם

להגשה

  • הרבה גבינת פרמז'ן
פטוצ'יני אלפרדו (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מבשלים הפסטה פטוצ'יני לרמת אל-דנטה
  2. בסיר בינוני או במחבת רחבה נטגן (על להבה בינונית) בצל בשמן זית עד שקיפות
  3. נוסיף לסיר פטריות ושום ונטגן עוד כדקה
  4. נפזר כף קמח ונערבב בעזרת כף עץ
  5. נרוקן לסיר מיכל שמנת וחצי כוס חלב ונערבב היטב
  6. נביא לרתיחה על להבה בינונית (כ-2 דקות) וננמיך הלהבה לקטנה
  7. נתבל במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל וניתן לרוטב להצטמצם עד לרמת הסמיכות הרצויה

הגשה

העבירו את כמות הפסטה הרצויה לצלחת עמוקה ועליה שפכו את הרוטב. שימו לב להגיש עם הרבה פטריות ולסיום, כמו האיטלקים – גבינת פרמז'ן

פטוצ'יני פטריות שמפיניון ושמנת

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני (טריה או יבשה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 35 גרם חמאה
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1/4 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
הכנת הפטוצ'יני במחבת (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מבשלים הפסטה פטוצ'יני לרמת אל-דנטה
  2. מחממים במחבת את החמאה עם שמן הזית
  3. קוצצים את בצלצלי השאלוט לחתיכות קטנות ומטגנים מעט בתערובת השמן והחמאה
  4. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לשמן החם
  5. מטגנים עד שהפטריות מתחילות לשנות את צבען
  6. מוסיפים את היין, סוכר, מלח ופלפל שחור ומבשלים עד שכמות הנוזלים מצטמצמת לחצי
  7. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת רסק העגבניות, ומביאים לרתיחה
  8. מעבירים למחבת את הפסטה שבושלה זה עתה
  9. מבשלים את הפסטה ברוטב במשך דקה אחת
  10. מעבירים לקערה, מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים

הערה: אם כמות הרוטב אינה מספיקה, מוסיפים לו חצי כוס ממי הבישול של הפסטה.

פטוצ'יני ברוטב שמנת ולימון

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני (יבשה או טרייה)
  • 4 כפות חמאה
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 200 סמ"ק שמנת מתוקה
  • קורט פלפל לבן טחון
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • 1 כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. מבשלים הפסטה פטוצ'יני לרמת אל-דנטה
  2. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה מעט את השום וקליפת הלימון
  3. מוסיפים את השמנת, פלפל לבן ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים 5 דקות נוספות על להבה בינונית
  5. מוסיפים למחבת את הפסטה שבושלה זה עתה ומערבבים
  6. מוסיפים הפרמזן, מיץ לימון ומלח
  7. מערבבים במחבת ומגישים מייד
פטוצ'יני Fettuccine (צילום דני בר)

פטוצ'יני ברוטב שמנת ובטטה

מצרכים

  • 500 גרם פסטה פטוצ'יני (יבשה או טרייה)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 200 סמ"ק שמנת מתוקה
  • קורט פלפל לבן טחון
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • 1/2 בטטה מגורדת
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. מבשלים הפסטה פטוצ'יני לרמת אל-דנטה
  2. מחממים את שמן הזית ומטגנים את גרידת הבטטה
  3. מוסיפים את השמנת, פלפל לבן ואגוז המוסקט ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים 5 דקות נוספות על להבה בינונית
  5. מוסיפים למחבת את הפסטה שבושלה זה עתה ומערבבים
  6. מערבבים ומגישים מייד

בתיאבון

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. Ines Di Lelio

    HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

    With reference to your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
    More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo", this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908).
    Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome and in 1943, during the war, he sold the restaurant to others outside his family.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by me, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
    See the website of “Il Vero Alfredo”.
    I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong and are out of my brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma".
    The brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma" is present in Mexico with 2 restaurants (Mexico City and Puebla) and 2 trattorias (Mexico City and Cozumel) on the basis of franchising relationships with the Group Hotel Presidente Intercontinental Mexico.
    The restaurant “Il Vero Alfredo” is in the Registry of “Historic Shops of Excellence – section on Historical Activities of Excellence” of the Municipality of Roma Capitale.
    Best regards Ines Di Lelio

    IN ITALIANO

    STORIA DI ALFREDO DI LELIO, CREATORE DELLE “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), E DELLA SUA TRADIZIONE FAMILIARE PRESSO IL RISTORANTE “IL VERO ALFREDO” (“ALFREDO DI ROMA”) IN PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE A ROMA

    Con riferimento al Vostro articolo ho il piacere di raccontarVi la storia di mio nonno Alfredo Di Lelio, inventore delle note "fettuccine all'Alfredo" (“Fettuccine Alfredo”).
    Alfredo Di Lelio, nato nel settembre del 1883 a Roma in Vicolo di Santa Maria in Trastevere, cominciò a lavorare fin da ragazzo nella piccola trattoria aperta da sua madre Angelina in Piazza Rosa, un piccolo slargo (scomparso intorno al 1910) che esisteva prima della costruzione della Galleria Colonna (ora Galleria Sordi).
    Il 1908 fu un anno indimenticabile per Alfredo Di Lelio: nacque, infatti, suo figlio Armando e videro contemporaneamente la luce in tale trattoria di Piazza Rosa le sue “fettuccine”, divenute poi famose in tutto il mondo. Questa trattoria è “the birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
    Alfredo Di Lelio inventò le sue “fettuccine” per dare un ricostituente naturale, a base di burro e parmigiano, a sua moglie (e mia nonna) Ines, prostrata in seguito al parto del suo primogenito (mio padre Armando). Il piatto delle “fettuccine” fu un successo familiare prima ancora di diventare il piatto che rese noto e popolare Alfredo Di Lelio, personaggio con “i baffi all’Umberto” ed i calli alle mani a forza di mischiare le sue “fettuccine” davanti ai clienti sempre più numerosi.
    Nel 1914, a seguito della chiusura di detta trattoria per la scomparsa di Piazza Rosa dovuta alla costruzione della Galleria Colonna, Alfredo Di Lelio decise di aprire a Roma il suo ristorante “Alfredo” che gestì fino al 1943, per poi cedere l’attività a terzi estranei alla sua famiglia.
    Ma l’assenza dalla scena gastronomica di Alfredo Di Lelio fu del tutto transitoria. Infatti nel 1950 riprese il controllo della sua tradizione familiare ed aprì, insieme al figlio Armando, il ristorante “Il Vero Alfredo” (noto all’estero anche come “Alfredo di Roma”) in Piazza Augusto Imperatore n.30 (cfr. il sito web di Il Vero Alfredo).
    Con l’avvio del nuovo ristorante Alfredo Di Lelio ottenne un forte successo di pubblico e di clienti negli anni della “dolce vita”. Successo, che, tuttora, richiama nel ristorante un flusso continuo di turisti da ogni parte del mondo per assaggiare le famose “fettuccine all’Alfredo” al doppio burro da me servite, con
    l’impegno di continuare nel tempo la tradizione familiare dei miei cari maestri, nonno Alfredo, mio padre Armando e mio fratello Alfredo. In particolare le fettuccine sono servite ai clienti con 2 “posate d’oro”: una forchetta ed un cucchiaio d’oro regalati nel 1927 ad Alfredo dai due noti attori americani M. Pickford e D. Fairbanks (in segno di gratitudine per l’ospitalità).
    Desidero precisare che altri ristoranti “Alfredo” a Roma non appartengono e sono fuori dal mio brand di famiglia.
    Il brand “Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma” è presente in Messico con 2 ristoranti (Città del Messico e Puebla) e 2 trattorie (Città del Messico e Cozumel) sulla base di rapporti di franchising con il Group Hotel Presidente Intercontinental Mexico.
    Vi informo che il Ristorante “Il Vero Alfredo” è presente nell’Albo dei “Negozi Storici di Eccellenza – sezione Attività Storiche di Eccellenza” del Comune di Roma Capitale.

    Grata per la Vostra attenzione ed ospitalità nel Vostro interessante blog, cordiali saluti
    Ines Di Lelio

    1. Dany Bar

      Thanks for your remarks

כתיבת תגובה