חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הכל על עוגיית שוקולד צ'יפס Chocolate Chip Cookie

לכבוד יום עוגיית השוקולד צ'יפס Chocolate Chip Cookie Day שחל ב-4 לאוגוסט ||| איך הפכה טעות של שפית לעוגייה אייקונית או אולי זו לא היתה טעות ||| איזו מדינה מחשיבה עוגיית שוקולד צ'יפס למאכל לאומי ||| כל הפרטים ומתכונים בהמשך…

עוגיות שוקולד-צ'יפס (צילום Pixabay)

איך הכול התחיל – האמת

בשנות ה-30 של המאה שעברה, היה בוויטמן Whitman מסצ'וסטס  Massachusettsארה"ב, פונדק שהיה ידוע בעוגיות שוקולד שבעלת המקום היתה מכינה כל יום. הפונדק נקרא טול האוז Toll House ובעלת הפונדק רות גרייבס וויקפילדRuth Graves Wakefield  טרחה להכין כל יום עוגיות שוקולד שכל תושבי הסביבה נהגו להגיע לקפה ועוגיות בפונדק שלה.

בשנת 1938, רות וויקפילד יחד עם השפית סו ברידס Sue Brides שעבדה בפונדק, המציאו את המתכון האייקוני לעוגיות שבבי שוקולד.

מסופר שזו היתה טעות בעת הכנת עוגיות שוקולד רגילות, שהפונדק של רות היה מפורסם בהן אבל רות וויקפילד סיפרה: "בפונדק נהגנו להגיש עוגיית אגוזים דקה Butterscotch Nut Cookie עם גלידה. נראה שכולם אהבו את זה, אבל ניסיתי לתת להם משהו אחר. אז הגעתי למתכון של העוגיה של הפונדק טול-האוז". וויקפילד הוסיפה חתיכות קטנות של שוקולד מחפיסת שוקולד נסטלה לשדרוג העוגיה וקראה לעוגייה Toll House Chocolate Crunch Cookies.

איך הכול התחיל – האגדה

מתכון עוגיות השוקולד של רות גרייבס וויקפילד הכיל אבקת קקאו. באותו יום בשנת 1937 נגמר לרות הקקאו והיא היתה צריכה להכין את העוגיות שהיו האטרקציה של הפונדק שלה ושל בעלה.

רות הניחה שאם תוסיף שבבי שוקולד של נסטלה, שהיה לה במטבח, השוקולד ימס באפייה ויהפוך את העוגיות לשוקולדיות בדיוק מה שקקאו בדרך כלל עשה. מיד שהעוגיות עם שבבי השוקולד במקום הקקאו נכנסו לתנור, עלה ניחוח באוויר שהזמין את אחד מאורחי הפונדק למטבח וביקש לטעות מהעוגייה החדשה והשאר כבר היסטוריה.

שוקוצ'יפס (צילום יח"צ חו"ל)

העוגייה של נסטלה Nestlé

ווקפילד העניקה לנסטלה את הזכות לשימוש במתכון העוגיות שלה תמורת אספקת שוקולד חינם לכל החיים ואילו נסטלה הדפיסו את המתכון על שבבי שוקולד שמכרו וכך הגיעה המתכון מוויטמן מסצ'וסטס לכל רחבי תבל.

בנוסף, וויקפילד פרסמה כבר בשנת 1936 ספר בישול ,Toll House Tried and True Recipes ובמהדורה של ספר הבישול בשנת 1938 היה המתכון של העוגיה Toll House Chocolate Crunch Cookies. השילוב של הספר ואריזת שבבי השוקולד של נסטלה הפיצו המתכון הפכו את העוגיה למוכרת ואהובה בבתים אמריקנים רבים.

העוגייה מגיע לאירופה

במהלך מלחמת העולם השנייה, חיילי צבא ארה"ב שמקורם במסצ'וסטס והוצבו מעבר לים, קיבלו מהבית עוגיות שוקולד צ'יפס והם חלקו אותם עם חיילים משהגיעו מאזורים אחרים בארצות הברית. עד מהרה כתבו מאות חיילים הביתה וביקשו ממשפחותיהם לשלוח להם Toll House Chocolate Crunch Cookies. ויקפילד הוצפה במהרה במכתבים מרחבי העולם וביקשו את המתכון שלה. כך החל השיגעון הארצי אחר עוגיית השוקולד צ'יפס. הביקוש לעוגיות עזר להפיץ את הפופולריות שלהם מעבר לחוף המזרחי של ארה"ב. המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס הובא לבריטניה רק בשנת 1956 ומאז הן נמכרות גם תחת המותג Maryland Cookies.

המתכון המקורי

מצרכים

  • 350 סמ"ק shortening או שמן זית עדין
  • 300 גרם סוכר
  • 300 גרם סוכר חום
  • 3 ביצים XL
  • 1 כפית מלח (7.5 גרם)
  • 800 גרם קמח
  • 5 כפיות מים חמים
  • 5 כפיות סודה לשתייה
  • 5 כפיות תמצית וניל
  • 200 גרם שוקולד צ'יפס – במתכון המקורי מצוין 2 ברים שוקולד התווית הצהוב של נסטלה, חצי מתוק שנחתך לחתיכות בגודל אפונה

טרוויה

  • עוגיות שוקולד צ'יפס מתקשרות לרוב לכוס חלב. חלקיקי השומן של החלב מגבירים את תחושת הטעם של הסוכר מהעוגיות ומעניקים תחושה חלקה ונעימה יותר בפה.
  • ב- 9 ביולי 1997, מסצ'וסטס הכריזה על עוגיית השוקולד צ'יפס כעוגיית המדינה הרשמית Official State Cookie.
  • סיפור העוגייה התכבד גם בספר: Ruth Graves Wakefield: One Smart Cookie שכתבה Sarah Howden

לטובת הטבעונים ובכלל, אנחנו מציעים להשתמש במקום בחמאה, בשמן זית מהזנים לצ'ינו, ארבקינה, קורינייקי ופיקואל ולא תצטערו.

מתכון: עוגת השוקוצ'יפס של נסטלה טול האוזNESTLÉ® TOLL HOUSE®

מצרכים (50-60 עוגיות)

  • 25 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 180 סמ"ק שמן זית עדין (או 1 כוס חמאה, מרוככת)
  • 3/4 כוס סוכר גרגיר
  • 3/4 כוס סוכר חום ארוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים XL
  • 350 גרם שבבי שוקולד (או 2 כוסותNESTLÉ® TOLL HOUSE® )
  • 1 כוס אגוזים קצוצים

אופן הכנה גרסה קלה

  1. ערבבו הקמח, סודה לשתיה ומלח בקערה קטנה
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקציפים שמן זית (או חמאה), סוכר לבן, סוכר חום ותמצית וניל עד לקבלת מרקם של שמנת
  3. מוסיפים הביצים, אחת בכל פעם, מקציפים היטב אחרי כל ביצה
  4. מקציפים תוך כדי הוספת תערובת הקמח בהדרגה
  5. מערבבים פנימה שבבי שוקולד ואגוזים קצוצים
  6. חממו תנור ל-190 מעלות
  7. מכינים תבנית עם נייר אפייה
  8. יוצקים עם כף מהבלילה לקבלת עוגיות על נייר האפייה
  9. אופים 9-11 דקות או עד להזהבה
  10. מצננים למשך 2 דקות
  11. מסירים מהתבנית ונייר האפייה ומניחים להתקררות על רשת מתכת

אופן הכנה גרסת המאפייה

  1. מכינים בצק כנ"ל (עד שלב 5 הנ"ל)
  2. מחלקים הבצק ל-2 חלקים ועוטפים בניילון נצמד
  3. מקררים שעה או עד ליציבות במקרר
  4. מעצבים כל חלק לגליל באורך 35 ס"מ ועוטפים בניילון נצמד
  5. מקררים למשך 30 דקות נוספות
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות
  7. מכינים תבנית עם נייר אפייה
  8. חותכים כל גליל בצק לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בתבנית עם הנייר אפיה
  9. אופים 8-10 דקות או עד להזהבה
  10. מצננים למשך 2 דקות
  11. מסירים מהתבנית ונייר האפייה ומניחים להתקררות על רשת מתכת

הגשה

ניתן לאחסן במקרר עד שבוע או במקפיא עד 8 שבועות.

עוגיות שוקולד צ'יפס (צילום Pixabay)

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס

מצרכים

  • 150 גרם שמן זית עדין (או 200 גרם חמאה)
  • 300 גרם קמח
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • 3 כפות סוכר לבן
  • 2 ביצים XL
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותי
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • 100 גרם שוקולד מריר או לבן חתוך לקוביות

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את שמן הזית (או חמאה) עם הסוכר לקבלת מרקם אחיד
  2. מוסיפים את התמצית וניל והביצים אחת-אחת עד שנטמעים בתוך התערובת
  3. מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה נפרדת
  4. מוסיפים התערובת היבשה תוך כדי ערבוב המיקסר
  5. מערבבים מעט עד שכל התערובת הופכת להיות אחידה
  6. ומעבירים למקרר לשעה להתגבשות
  7. מחממים תנור ל – 180 מעלות
  8. ניצור כדורי בצק ונסדר בתבנית מרופדת בניר אפייה במרחק אחד מהשני (העוגיות יתפשטו)
  9. אופים 10-12 דקות ומעבירים להצטננות

מתכון: עוגיות שוקולד צ'יפס ניו יורק סטייל

מצרכים (12 עוגיות גדולות או 30 רגילות)

  • 400 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1.5 כפית מלח
  • 160 גרם שמן זית (או225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות)
  • 180 גרם סוכר חום כהה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 2 ביצים L
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוסות שוקולד צ'יפס
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את שמן הזית (או חמאה) עם הסוכר הלבן והחום עד לקבלת תערובת אחידה
  2. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב עד להטמעה
  3. מוסיפים גם את תמצית הווניל ומערבבים שוב
  4. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה
  5. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (במידת הצורך נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה)
  7. מוסיפים את השוקולד צ'יפס והאגוזים ומערבבים עד לפיזור אחיד
  8. יוצרים מהבצק 12 כדורים גדולים במשקל 100 גרם כל אחד ובגודל של כדור טניס (או קטנים יותר לי טעמכם)
  9. מניחים במרווחים גדולים במיוחד על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ולא משטחים אותם
  10. מקפיאים לחצי שעה לפחות
  11. מחממים תנור ל- 175 מעלות
  12. אופים 15-17 דקות ועד שהעוגיות שחומות מעט בחלקן העליון (תלוי גם בגודל העוגייה שכיוונתם אליו)
  13. מוציאים ומצננים מעט

הגשה

כשהן עדין חמות עם כדור גלידה בצד.

טיפ: אפשר לשמור את כדורי הבצק במקפיא ובכל פעם שרוצים, ניתן לאפות הישר מהמקפיא

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *