מרק גריסי שעורה קל עם ירקות שהוא מרק צמחוני וטבעוני מושלם לימים קרירים ||| מרק שיכול להיות חלק מארוחת צהרים או ערב מזינים ||| אפשר לשמור שאריות בכלי אטום במקרר למשך יומיים-שלושה, כשהגריסים יספגו נוזלים כשהם יושבים במרק ||| גריסי פנינה עם גרעיני שעורה ללא קליפתם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל, חתוך לקוביות
- 3 גזר, פרוס
- 2 גבעולי סלרי (כרפס), פרוסים
- 3 שיני שום כתוש
- 1 כף רסק עגבניות
- ½ כפית אורגנו מיובש
- ½ כפית תימין מיובש
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס טרי
- 1 כוס גריסי פנינה
- 6 כוסות מרק ירקות
- 1 כוס אפונה קפואה
שדרוג
אופן הכנה
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית על להבה בינונית
- מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים 3-5 דקות
- מערבבים פנימה את השום הכתוש, רסק עגבניות, אורגנו, תימין, מלח ופלפל
- מוסיפים לסיר את המרק וגריסים ומביאים לרתיחה
- מכסים ומנמיכים את הלהבה ומבשלים 10-12 דקות עד שהגריסים רכים
- כשהגריסים התרככו, מורידים את המכסה מהסיר ומערבבים פנימה את האפונה הקפואה, ומבשלים עוד 4-5 דקות
- מגישים חם, עם לחם פריך ואפשר לשדרג עם פיזור שבבי גבינת פרמז'ן (לאלה שאינם טבעונים)
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…