פנינה קדם מציעה מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער ||| עוגת גבינה פשוטה וקלה להכנה אבל…..מה זה טעימה ||| עוגה שמועשרת בפירות יער טריים בעונה או קפויים כל ימות השנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X30)
לבסיס
- 150 גרם פתי-בר טחונים דק
- 70 גרם שמן זית עדין (או 100 גרם חמאה)
לעוגת גבינה
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 3 ביצים XL
- 1 כוס סוכר
- 1 גביע שמנת רגילה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור (המטרה להחזיק את הפירות שלא ישקעו)
לקישוט
- 1/2 כוס פירות יער (אפשר גם קפוא)
- אבקת סוכר אחרי אפיה
אופן הכנה
- טוחנים את הביסקוויטים למרקם דק
- מוסיפים את שמן הזית (או חמאה מומסת במיקרוגל) ומערבבים עד לקבלת תערוכת פרורית אחידה
- משטחים ומהדקים היטב כבסיס לעוגה בתבנית אפייה (הערה: אין צורך באפיה מוקדמת)
- בקערה, בעזרת מטרפה, מערבבים את כל המצרכים לעוגת הגבינה
- שופכים מעל הבסיס
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מפזרים מעל את הפירות יער
- מכניסים לתנור לאפיה ל-45 דקות או עד שקיסם יוצא חלק
- הערה: בזמן האפייה אין צורך בן מארי (תבנית עם מים בתנור)
- מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר
הגשה
רק אחרי שהעוגה מתקררת חותכים לקוביות, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
בתיאבון