מתכון: עוגיות אגוזים רוסיות אורשקי Oreshki

פנינה קדם מציעה מתכון להכנת עוגיות בצורת אגוזים |||  מתכון היישר מהמטבח הרוסי ||| יש להשתמש במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ||| השקעה במכשיר תבטיח אורשקי – אגוזים ממולאים בכל טוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות אגוזים אורשקי Oreshki (צילום פנינה קדם)

מצרכים (כ-40 עוגיות)

לעוגיות

  • 2 ביצים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם חמאה
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה

למלית

  • ריבת חלב
  • 150 גרם אגוזי מלך טחונים
  • אפשר גם ממרח נוטלה ואגוזי לוז טחונים
המכשיר להכנת עוגיות אגוזים אורשקי Oreshki (צילום פנינה קדם)

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבבים היטב את החמאה (הרכה מאוד) עם אבקת הסוכר
  2. מוסיפים קורט מלח וממשיכים לערבב
  3. מוסיפים סודה לשתייה, מיץ לימון, ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק אלסטי
  4. יוצרים כדורים קטנים בגודל של גולה קטנה (טיפונת יותר גדולים) שימו לב כדורים גדולים יתפשטו על כל התבנית (גם ילכלכו את הכיריים) ושמים בתבנית או צלחת
  5. מחממים את התבנית על להבה בינונית ומניחים בפנים את כדורי הבצק
  6. סוגרים את המחבת עם מכסה
  7. אופים במשך כ-4 דקות עד שהעוגיות מתנפחות (כמו פנקייק) או עד שהכדורים קיבלו צבע חום בהיר ומורידים מהלהבה
  8. ממשיכים עם סט נוסף עד סיום כל העוגיות (כ-40)
  9. מכינים את המלית שבחרנו
  10. ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השנייה
עוגיות אורשקי Oreshki (צילום פנינה קדם)

הגשה

מפזרים אבקת סוכר

טיפ של פנינה: למחרת העוגיות טעימות יותר, לכן ממליצה לא לחסל אותן מיד (אני יודעת שההמלצה לא תתקבל, לפחות לא לפעם הראשונה)

בתיאבון

כתיבת תגובה