פנינה קדם מציעה מתכון להכנת עוגיות בצורת אגוזים ||| מתכון היישר מהמטבח הרוסי ||| יש להשתמש במחבת מיוחדת לעוגיות אורשקי ||| השקעה במכשיר תבטיח אורשקי – אגוזים ממולאים בכל טוב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (כ-40 עוגיות)
לעוגיות
- 2 ביצים
- 100 גרם אבקת סוכר
- 3 כוסות קמח
- 1/2 כפית מלח
- 250 גרם חמאה
- 2 כפות תמצית וניל
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/2 כפית שטוחה סודה לשתייה
למלית
- ריבת חלב
- 150 גרם אגוזי מלך טחונים
- אפשר גם ממרח נוטלה ואגוזי לוז טחונים
אופן הכנה
- מערבבים היטב את החמאה (הרכה מאוד) עם אבקת הסוכר
- מוסיפים קורט מלח וממשיכים לערבב
- מוסיפים סודה לשתייה, מיץ לימון, ביצים, תמצית וניל וקמח ולשים לבצק אלסטי
- יוצרים כדורים קטנים בגודל של גולה קטנה (טיפונת יותר גדולים) שימו לב כדורים גדולים יתפשטו על כל התבנית (גם ילכלכו את הכיריים) ושמים בתבנית או צלחת
- מחממים את התבנית על להבה בינונית ומניחים בפנים את כדורי הבצק
- סוגרים את המחבת עם מכסה
- אופים במשך כ-4 דקות עד שהעוגיות מתנפחות (כמו פנקייק) או עד שהכדורים קיבלו צבע חום בהיר ומורידים מהלהבה
- ממשיכים עם סט נוסף עד סיום כל העוגיות (כ-40)
- מכינים את המלית שבחרנו
- ממלאים ומרכיבים את העוגיות אחת על השנייה
הגשה
מפזרים אבקת סוכר
טיפ של פנינה: למחרת העוגיות טעימות יותר, לכן ממליצה לא לחסל אותן מיד (אני יודעת שההמלצה לא תתקבל, לפחות לא לפעם הראשונה)
בתיאבון