חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: בייגלה

פנינה קדם מציעה מתכון להכנת בייגלה ||| בייגלה עשיר כמו שרק מאפיות רחוב יודעות לעשות ואנחנו משתרכים אחרי הריח שלהן ||| בייגלה שכל בני הבית יאהבו והריח יזמין את השכנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בייגלה (צילום פנינה קדם)

מצרכים (4 בייגלה גדולים)
לבצק

  • 150 סמ"ק מים פושרים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 600 גרם קמח
  • 1 כוס חלב צמחי פושר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

להברשה וקישוט

  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס שומשום

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק: שמים את המים הפושרים, השמרים והסוכר בקערת מיקסר, מערבבים ומשאירים ל-5 דקות
  2. מתקינים וו לישה ומוסיפים לקערה את הקמח, החלב הצמחי, והשמן ולשים 6-7 דקות
  3. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו גיטרה
  4. הערה: במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים או קמח
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו
  6. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
  7. מערבבים בקערית את הסילאן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה
  8. מעבירים את השומשום לכלי רחב ושטוח
  9. לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-4 חלקים שווים
  10. מחלקים כל חלק לשני חצאים (סה”כ יהיו 8 חלקים)
  11. טיפ: מקמחים קלות משטח עבודה, ומוסיפים קמח כל פעם שהבצק נהיה דביק. יכול להיות שלא תצטרכו קמח בכלל. הבצק צריך להיות נעים ונוח לעבודה
  12. לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה
  13. מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה)
  14. לוקחים כל שתי רצועות ומסובבים אותן לבורג צפוף
  15. יוצרים מהבורג בייגלה עם חור במרכז, ומהדקים את הקצוות
  16. ממשיכים אחד אחד: מברישים בייגלה בתערובת הסילאן. שמים עם החלק המוברש לתוך השומשום ולוחצים טיפה, כדי שהוא יידבק כמו שצריך
  17. תוך כדי שהבייגלה נמצא בתוך הכלי עם השומשום, מברישים את החלק השני והופכים שוב. הערה: שני הצדדים של הבייגלה אמורים להיות מכוסים בשומשום
  18. מעבירים את הבייגלה המוכנים על התבנית ומסדרים במרווחים (הערה: אין צורך בהתפחה שנייה)
  19. מחממים תנור ל-200 מעלות
  20. אופים 30-35 דקות, או עד שהבייגלה תופחים ומשחימים יפה

הגשה
מצננים טיפה ומגישים, או שומרים בשקית אטומה מחוץ למקרר.

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *