פנינה קדם מציעה מתכון להכנת בייגלה ||| בייגלה עשיר כמו שרק מאפיות רחוב יודעות לעשות ואנחנו משתרכים אחרי הריח שלהן ||| בייגלה שכל בני הבית יאהבו והריח יזמין את השכנים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 בייגלה גדולים)
לבצק
- 150 סמ"ק מים פושרים
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כף גדושה סוכר
- 600 גרם קמח
- 1 כוס חלב צמחי פושר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
להברשה וקישוט
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות מים
- 1 כוס שומשום
אופן הכנה
- הכנת הבצק: שמים את המים הפושרים, השמרים והסוכר בקערת מיקסר, מערבבים ומשאירים ל-5 דקות
- מתקינים וו לישה ומוסיפים לקערה את הקמח, החלב הצמחי, והשמן ולשים 6-7 דקות
- מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה, או עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתקבץ מסביב לוו גיטרה
- הערה: במידת הצורך מוסיפים עוד קצת מים או קמח
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- מערבבים בקערית את הסילאן והמים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את השומשום לכלי רחב ושטוח
- לשים את הבצק שתפח כדי להוציא את בועות האוויר ומחלקים ל-4 חלקים שווים
- מחלקים כל חלק לשני חצאים (סה”כ יהיו 8 חלקים)
- טיפ: מקמחים קלות משטח עבודה, ומוסיפים קמח כל פעם שהבצק נהיה דביק. יכול להיות שלא תצטרכו קמח בכלל. הבצק צריך להיות נעים ונוח לעבודה
- לוקחים כל חלק בצק, מותחים מעט ומקפלים כלפי פנים, תוך הוצאת אוויר קלה
- מעצבים מכל חלק רצועות באורך כ-30 ס”מ (כמו שעושים בשביל חלה)
- לוקחים כל שתי רצועות ומסובבים אותן לבורג צפוף
- יוצרים מהבורג בייגלה עם חור במרכז, ומהדקים את הקצוות
- ממשיכים אחד אחד: מברישים בייגלה בתערובת הסילאן. שמים עם החלק המוברש לתוך השומשום ולוחצים טיפה, כדי שהוא יידבק כמו שצריך
- תוך כדי שהבייגלה נמצא בתוך הכלי עם השומשום, מברישים את החלק השני והופכים שוב. הערה: שני הצדדים של הבייגלה אמורים להיות מכוסים בשומשום
- מעבירים את הבייגלה המוכנים על התבנית ומסדרים במרווחים (הערה: אין צורך בהתפחה שנייה)
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- אופים 30-35 דקות, או עד שהבייגלה תופחים ומשחימים יפה
הגשה
מצננים טיפה ומגישים, או שומרים בשקית אטומה מחוץ למקרר.
בתיאבון