מתכון: מרק פטריות מוקרם

מתכון למרק סמיך חורפי קלאסי ||| מתכון שעולה על שולחנות כבר יותר מ-100 שנים ||| גרסה לקרניבורים וגם גרסה לטבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק פטריות מוקרם (צילום דני בר)

מצרכים (4-6 מנות)

  • 4 כפות שמן זית
  • 450 גרם פטריות חתוכות ללא התחתית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות קמח לבן
  • 1 כוס ציר מרק עוף או 2 כפות אבקת מרק ירקות מומסת בכוס מים רותחים (לטבעונים)
  • 2 כוסות חלב
  • 2 גביעי שמנת רגילה
  • לקישוט: פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה

  1. חממו שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית
  2. הוסיפו הפטריות, בצל, מלח, פלפל וטגנו תוך כדי בחישה עד השחמת הבצל (כ-15 דקות)
  3. העבירו לקערה את הבצל והפטריות המטוגנות
  4. הוסיפו לסיר המשומן את הקמח (אם צריך הוסיפו כף שמן זית) וחממו 3 דקות תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה
  5. הוסיפו לאו את החלב וציר המרק תוך כדי ערבוב על להבה בינונית
  6. הביאו לרתיחה ולאחר הקטינו הלהבה לבינוני
  7. הוסיפו את הבצל והפטריות שהשארתם בקערה
  8. לבשל 10 דקות תוך כדי בחישה
  9. הסירו מהכיריים ואז הוסיפו את השמנת
  10. להגיש עם קישוט פתיתי פטרוזיליה מעל

בתיאבון

כתיבת תגובה