מתכון למרק סמיך חורפי קלאסי ||| מתכון שעולה על שולחנות כבר יותר מ-100 שנים ||| גרסה לקרניבורים וגם גרסה לטבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 4 כפות שמן זית
- 450 גרם פטריות חתוכות ללא התחתית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 כפות קמח לבן
- 1 כוס ציר מרק עוף או 2 כפות אבקת מרק ירקות מומסת בכוס מים רותחים (לטבעונים)
- 2 כוסות חלב
- 2 גביעי שמנת רגילה
- לקישוט: פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- חממו שמן הזית בסיר בינוני על להבה בינונית
- הוסיפו הפטריות, בצל, מלח, פלפל וטגנו תוך כדי בחישה עד השחמת הבצל (כ-15 דקות)
- העבירו לקערה את הבצל והפטריות המטוגנות
- הוסיפו לסיר המשומן את הקמח (אם צריך הוסיפו כף שמן זית) וחממו 3 דקות תוך כדי ערבוב על להבה נמוכה
- הוסיפו לאו את החלב וציר המרק תוך כדי ערבוב על להבה בינונית
- הביאו לרתיחה ולאחר הקטינו הלהבה לבינוני
- הוסיפו את הבצל והפטריות שהשארתם בקערה
- לבשל 10 דקות תוך כדי בחישה
- הסירו מהכיריים ואז הוסיפו את השמנת
- להגיש עם קישוט פתיתי פטרוזיליה מעל
בתיאבון