פירוש השם הוא פודינג אורז של פירנצה Florentine rice puddings ||| למרות השם המטעה, אל תצפו לפודינג כי זו עוגייה טעימה ומתוקה המגיעה מטוסקנה ||| קינוח דומה לטארט במנה בודדת עם מעטפת בצק חיצוני, בעוד שבפנים יש אורז שמנת בטעם הדרים ווניל ||| המאפה המתוק הזה קיים בעיקר בשתי צורות: האופיינית ביותר היא של גליל גבוה עם בסיס אליפסה, השנייה היא של טארט קטן במנה אחת כמו כאן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תריסר יחידות)
לבצק
- 300 גרם קמח
- 150 גרם חמאה או 100 גרם שמן זית עדין
- 1 ביצה XL
- 2 חלבוני ביצים
- 85 גרם אבקת סוכר
- 1/2 תפוז (רק גרידת הקליפה)
- קורט מלח
לקרם האורז
- 1.2 ליטר חלב
לרפרפת
- 160 גרם אבקת סוכר
- 70 גרם קמח
- 2 ביצים XL
- 2 חלבוני ביצים
- 700 גרם חלב
- תמצית וניל
- 1/2 תפוז (רק גרידת הקליפה)
- 1/2 לימון (רק גרידת הקליפה)
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת בצק אחיד
- הכנת קרם האורז: מחממים בסיר את החלב עם הסוכר, קורט מלח, תמצית וניל, גרידת התפוז וגרידת הלימון ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את האורז ומבשלים כ-20 דקות, תוך ערבוב לעתים קרובות
- כאשר כל החלב נספג באורז ויש לו מרקם של ריזוטו "יבש", מערבבים פנימה את החמאה ומערבבים. נותנים לקרם להתקרר
- הכנת הרפרפת: בקערה מערבבים את אבקת הסוכר עם הביצים וחלמוני הביצים
- מוסיפים את הקמח ומערבבים לאחידות
- בינתיים בסיר אחר, מביאים את החלב לרתיחה עם מעט תמצית וניל וגרידת התפוז והלימון
- כשהחלב הגיע לרתיחה מסירים מהכיריים ויוצקים כמות קטנה על תערובת הביצים ומערבבים היטב
- מוסיפים את שאר המצרכים לאט תוך כדי ערבוב מתמיד
- מעבירים את התערובת לסיר ומחזירים אותה על הלהבה כך שהקרם יתבשל במשך כמה דקות, מספיק זמן כדי להתמצק
- מעבירים את הרפרפת שלנו לקערה קטנה מכוסה בניילון נצמד כדי לתת לו להתקרר
- הרכבת המנה: מרדדים את הבצק לעלה בעובי פחות מ- 1/2 ס"מ
- קורצים 12 דיסקים בקוטר 12 ס"מ בעזרת חותכן בצק
- מרפדים תבנית מאפנס או עטרות חד פעמיות עם דיסקית בצק
- מערבבים היטב את הרפרפת ואת תערובת האורז הקרה לאחידות
- מעבירים את התערובת לתוך שקיק זילוף או משתמשים בכף וממלאים את התבניות עם הבצק
- הערה: המינון של המילוי חייב להיות נדיב, ואפילו ליצור קונוס קטן שבולט מהמאפה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים בתנור כ-30 דקות, ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות למשך 20 דקות נוספות
- מוציאים מהתנור וברגע שהחום ירד, פותחים את הפודינגים, מעבירים את להב הסכין בין הכלי לעוגה
הגשה
מפזרים אבקת סוכר ונהנים בעודם חמים. בפירנצה אוכלים אותם גם קרים, אבל עדיף להגיש שהם חמימים לצד כדור גלידה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito