בעבר פרסמנו מתכון לעוגת בננה ואגוזים שזכה לתשואות ||| הפעם מתכון קצת שונה, קל להכנה ולא פחות עשיר וטעים ||| הזדמנות להשתמש בבננות שקצת השחירו ולא נעים להגישם לבני הבית או האורחים ||| עוגה פשוטה לט"ו בשבט ובכלל, עם הרבה אנרגיה וטעם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 125 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
- 250 גרם קמח תופח
- 2 ביצים L טרופות
- 3 בננות מעוכות לעיסה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3 כפות חלב
- 1 כף מים רותחים
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה, סוכר ומים לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות, ואז את מחית הבננות ומערבבים לאחידות
- בצלוחית ממיסים את הסודה לשתייה בחלב
- מוסיפים לתערובת הבננות את הקמח לסירוגין עם החלב לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את אגוזי המלך הקצוצים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש-קייק רחבה או שתיים צרות
- מעבירים התערובת לתבניות המשומנות
- אופים כשעה או עד שהסכין יוצאת נקייה ממרכז העוגה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…