חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טיפים לשייט שיהפכו את הקרוז שלכם לחוויה שווה הרבה יותר

כ-30 מיליון מטיילים ונופשים עולים על ספינות קרוז מדי שנה כדי לצאת לים הפתוח בסטייל ||| אם אתם מתכננים להיות בין המשייטים בקרוז, ראשית, מזל טוב, ושנית, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת ||| פנינו למומחה עם ניסיון של למעלה מ-15 שנה בעולם ההפלגות, אייל סולומון, מנהל הפיתוח של נורוויג'ן קרוז ליין (NCL) בישראל, שינחה אותנו בשאלת הזמנים המשותפים והדגשים החשובים ||| להלן טיפים וטריקים שיעזרו לכם ליהנות מהשייט קרוז הטוב ביותר בחייכם ||| כל הטיפים משלב ההזמנה ועד אחרי השיט בהמשך

מה עושים לפני השייט

אוניות קרוז בנמל ברצלונה (צילום דני בר)

מה לגבי ביטוח וביטול ההפלגה?

כל אדם שטס או נוסע לחו"ל, צריך לעשות לעצמו ביטוח נסיעות לחו"ל והעלות תהייה בהתאם למצב בריאותו. לגבי ביטול הפלגות. חשוב לזכור כי כל חברות הקרוזים הבינלאומיות פועלות לפי כללים מוסכמים מראש, וכאשר מבטלים את השייט בתוך הימים שהוגדרו מראש אין הקלות כמו דחייה, שינוי שם וכו', לכן מומלץ להימנע ממצבים כאלה. חלק מחברות השייט מציעות ביטוח הכולל סעיפי החזר כספי או שובר בעת ביטול השייט. פרטים נוספים על ביטוחי נסיעות בקישור…

איך בוחרים חדר ומה כלול ומה כרוך בתוספת תשלום

יש לבדוק ולהבין מה כלול ומה לא כלול במחיר השיט, לפני שאתם עולים על הסיפון. וודאו שאתם יודעים מה כלול לפני שאתם עולים על השייט שלכם, כדי שיהיה לכם ברור לחלוטין על מה שילמתם מראש ועל מה לא. זה עשוי להיות הגיוני לרכוש חבילת משקאות הכול כלול לפני ההפלגה שלכם. יש חברות שיט ויש מסלולי שייט בהם התעריף הכול כלול עם בירה, יין, קוקטיילים, Wi-Fi ועוד.

השלב הבא כשאתם מתכננים שייט, הוא בחירת החדר שזו חלק חשוב מהחוויה הכוללת. לאוניות שייט יש מספר סוגי חדרים, ומחירן משתנה בהתאם למיקומן על האונייה. הציבור הישראלי מעדיף בדרך כלל להזמין חדר עם מרפסת הפונה לים. חברות השייט מציעות מגוון חדרים החל מחדרים פנימיים ליחיד, דרך חדרים עם מרפסת וירטואלית ועד סוויטות שיכולות להגיע לגודל כולל של מעל 60 מ"ר.

רוב הנוסעים יעדיפו חדר הממוקם במרכז הספינה, אבל חשוב לדעת שבעת רכישת שייט אתם רוכשים קטגוריה ולא קומה. אותה קטגוריה יכולה להופיע במספר קומות.

ישנם חדרים עם מרפסות וסוויטות מרווחות יותר, וחשוב לקחת בחשבון תקציב וצרכים אישיים. אם אתם מתכננים להתרחק הרבה מהחדר, ליהנות מהסיפון ומהפעילויות באונייה, תוכלו להסתפק בחדר פנימי המשמש רק לשינה וזול. חדר פנימי יכול להיות בסדר אבל רצוי לברר את גודל החדר לפני ההזמנה ומי שמתכנן לחזור לחדר באמצע היום למנוחה יעדיף חדר גדול יותר עם מרפסת.

עצה נוספת היא שלפעמים חברת השייט נשארת עם חדרים שלא נמכרו ואז החברה שולחת ללקוחות מייל שבו הם יכולים להשתתף במכירה פומבית על חדר שעשוי משודרג יותר מזה שהזמנתם במחיר ששילמתם מראש.

כל החדרים נקראים קבינה Cabin כוללים מיזוג אוויר, מקרר קטן, ארון בגדים, טלוויזיה, מקלחת ושירותים, טלפון, כספת ומייבש שיער.

האם זה באמת הכל כלול?

יש מגוון גדול של חברות שייט. רוב ההפלגות המקובלות הן מסוג הכל כלול. מה כלול? מגוון ארוחות, שתייה קרה וחמה, חטיפים, מופעי תיאטרון ברמה גבוהה, חדר כושר, בריכות, מגלשות ועוד. חשוב לזכור שכמו בכל מלון, גם כאן יש עלות נוספת עבור משקאות מוגזים וכמובן משקאות אלכוהוליים, טיפולי ספא, סיורי חוף והקזינו בשעות ההפלגה בים הפתוח. עדיף לשאול את סוכן הנסיעות שלכם מה כוללת החבילה ואם יש מבצעים ולהזמין הכל מראש כדי להימנע מהוצאות מפתיעות. אפשר להזמין מראש או בעת העלייה לאונייה, חבילת שתייה, ארוחות מיוחדות (טפיניאקי, סטייק-האוז וכו'), סיורי חוף ועוד.

איך מזמינים מראש ארוחות במסעדות ומופעים פרימיום?

הזמנות להופעות, מסעדות נושא (יפני, סטייק-האוז, שף עוד), טיפולי ספא וסיורי חוף ניתן לבצע מספר שבועות לפני ההפלגה בין אם באתר האינטרנט של חברת השייט ובין אם דרך האפליקציה של חברת השייט. מומלץ לא לחכות ליום העלייה לאונייה Boarding כי לא תמיד יהיה מה שתרצו להזמין, פנוי ליום ולשעה שתרצו (ביחוד אם זה מיועד לתאריך יום הולדת, הצעת נישואין וכו').

אם מדובר בחופשה עם ילדים, מומלץ לא להזמין מסעדת נושא כמה שבועות מראש, אלא להזמין מקום רק בו ביום, על מנת להתאים את הארוחה לרצונם של הילדים ולמידת הרעב.

האם יש תנודות ים? האם ניתן לחלות במחלת ים?

תנודות ספינה מתרחשות בדרך כלל במהלך סערות או גלי ים גדולים באמת. חברות השייט משקיעות במערכות ייצוב המסייעות להפחית משמעותית את הרעידות ותנודות כדי לשמור על חווית שייט רגוע ככל האפשר. אם הים אינו סוער במיוחד, אתם לא תרגישו שום תנועה בכלל, ולכן הסיכויים לקבל מחלת ים הם קלושים. יש להיוועץ ברופא המשפחה מבעוד מועד, לקבלת תרופות נגד בחילה ולרכוש אותן לשימוש רק למקרה חירום. אם תרגישו בחילה, עדיף להשתמש בתרופות נגד בחילה שנרכשו מראש בישראל מאשר לקבל טיפול רפואי על סיפון האונייה, תמורת תשלום (אפילו שהתשלום מכוסה ברובו ע"י חברת הביטוח נסיעות חו"ל שלכם).

טיול משפחתי

מטיילים עם ילדים? נסה לדאוג לחדרים צמודים. אם יש לכם משפחה גדולה יותר, בדקו אפשרויות של חדרים מחוברים (יש מעט מאד כאלה ברוב הספינות). שימו לב שמספרי החדרים בספינות הקרוז, אינם סדר מתמטי רגיל ועל כן יש להיכנס לאתר האינטרנט של חברת השיט, שם יש את תכנית פרישת החדרים של כל אונייה. תמצאו לדוגמא שחדר 11123 וחדר 11124 לא רק שלא צמודים אלה בכלל באזורים שונים בספינה. באופן כללי, בכל סיפון יש לפחות 2 מסדרונות ארוכים לאורכם נמצאים, משני הצדדים חדרי הספינה. חלק פונה לים ולנוף, וחלק פנימיים. לאורך צד אחד של הספינה תמצאו מסדרון עם מספרי חדרים זוגיים בלבד (לרוב צד ימין שמכונהStarboard ) ואילו לאורך הצד השני (שמאל Port) תמצאו מסדרון עם מספרי חדרים אי-זוגיים בלבד.

מיקום החדר השווה ביותר

לנוף הטוב ביותר, הזמינו חדר בחלק האחורי של הספינה. למרות שספינות הקרוז מציעות נוף מדהים, במיוחד בחדר עם מרפסת או סוויטה, אני אישית אוהב את הסיפונים הממוקמים בחלק האחורי של הספינה. לא רק שהם נחמדים ושקטים, אלא שהם מציעים נופים מרהיבים של האוקיינוס או הנמל. בקרוזים מסוימים ניתן אף לצפות בלווייתנים, כלבי ים ודולפינים בחלק האחורי של הספינה, וחובה כמובן, לאוהבי הרומנטיקה ו/או הצילום, השקיעות והזריחות המדהימות שתוכלו לתפוס מהאזור הזה בספינה.

שקיעה וזריחה

לשקיעות הטובות ביותר, פנו למרפסת התצפית. יש הרבה מקומות שבהם אתם יכולים ליהנות מהנוף על הסיפון, אבל הסיטואציה האהובה ביותר היא מרפסת התצפית. שקט ומבודד, מרפסת התצפית היא מקום נפלא לתצפית מרהיבה, בכלל וביחוד בשעות הזריחה או השקיעה.

טיול לפני ואחרי הקרוז

אל תגביל את החופשה שלך לתאריכי ההפלגה בלבד. הקפד לבחור יעדים המאפשרים בקלות להאריך את הטיול לפני ואחרי ההפלגה. לדוגמה, אם אתם שטים לאנטארקטיקה, אתם יכולים לבקר בקלות בפטגוניה הן בארגנטינה והן בצ'ילה, מכיוון שהנמלים שלהם משמשים גם כשער לפטגוניה. דוגמה נוספת היא ביקור ביבשת אקוודור בשילוב עם שייט מסביב לאיי גלפאגוס. מה גם שחלק מהפלגות כוללות לילה אחד במלון לפני היציאה. אם ההפלגה לא כוללת זאת, אני ממליץ בחום על לילה אחד במלון לפני היציאה כדי לא לפספס את ההפלגה בגלל עיכובים בטיסות.

סעו במטען קל ומצומצם

אל תארזו יותר מדי – נצלו את שירותי הכביסה במקום זאת. לרוב מסלול השייט בן 7 ימים ולכך מספיקה מזוודה, אולם אם הקרוז שלכם ארוך יותר, מומלץ לא להוסיף ביגוד וציוד נוספים אלה לנצל את שירותי הכביסה על הסיפון. מעיל רוח שימושי לכל מזג אוויר אבל חובה גם בגדים נוחים להתרווח בחדר או מאזורי הבילוי והסיפונים של הספינה.

ביגוד

מה את לובשת? נוח, נוח ושוב נוח. זכרו, אתם בחופשה ורוצים להרגיש רגועים. שימו לב שגם אם אתם נופשים בתקופת הקיץ נדרשים בגדים ארוכים, אם ברצונכם לעלות על הסיפון לטיול לילה תחת כיפת השמיים, כי הים הפתוח מביא אתו בריזה קרירה בערב, ולכן עדיף להתלבש בבגדים חמים יותר.

בעבר, היה מקובל שגברים חייבים בז'קט ועניבה לאירוע החגיגי של ארוחת הקברניט או קוקטייל הקפטן. יש לדעת שרוב חברות השייט שינמכו את האירוע לקבלת פנים פעם בשבוע, בה הקברניט מסתובב בין הנוסעים בטרקלין המרכזי ומלצרים מגישים משקה חינם לנוסעים, והנוסעים לא נדרשים לז'קט מצד אחד אבל כן נדרשים ללבוש קז'ואל ולא בכפכפים או יחפים.

המזוודה שלי אבדה בשדה התעופה ואני בדרך לאונייה, מה אני עושה?

בשדה התעופה, גשו לדלפק האבוד, הצהירו כי הכבודה שלכם לא הגיעה ומלאו טופס בו הפרטים על מסלול השייט על הספינה. חברת התעופה אמורה לדאוג להעביר את הכבודה שלכם לאונייה שכנראה תחכה לכם בנמל הבא. הערה: מניסיון אישי רב שנים, אף נוסע לא קיבל את המטען בנמל אחר אלה בחזרה לנמל בשיום השייט (שייט מעגלי) המזוודה חיכתה בנמל השייט או לרוב, אחרי החזרה לישראל, המזוודה הגיע הבייתה.

מתי מגיעים לנמל היציאה לשייט?

אם השייט שלכם יוצא ממדינה אחרת, מומלץ לטוס יום לפני מועד יציאת השייט כדי לא להילחץ ממצבים כמו עיכובים בטיסות, שביתות רכבת או תחבורה ועוד מרעין בישין. ברוב האוניות, הצ'ק-אין מתחיל בשעה 11:00 בבוקר ומסתיים כשעה וחצי עד שעתיים לפני ההפלגה. חשוב לדעת, שאף ספינה לא מחכה למאחרים.

חלק מחברות השייט מאפשרות לנופשים לקבוע את שעת הצ'ק-אין שלהם, עצמאית באתר או האפליקציה. החיסרון הוא שאתם לא יודעים מתי הנוסעים האחרים קבעו את מועד הצ'ק-אין שלהם ואתם עלולים למצוא את עצמכם באולם צ'ק-אין מעט עמוס.

יש להגיע לצ'ק-אין לפחות 3 שעות לפני הזמן המיועד להפלגה על מנת להיכנס לאונייה בנוחות, להכיר את האונייה ולחקור אותה, ולצאת לדרך רגועים ונינוחים.

מה להעלות במטען היד

הקפידו לארוז פריטים חשובים במטען היד שלכם. הרבה מטיילים ממלאים יותר מדי את המזוודות שלהם ולא מקפידים מספיק על מה שהם נושאים בטרולי של מטען יד. זכרו שלוקח מספר שעות להעביר אליכם לחדר את המזוודות. בהתבסס על מספר העובדים על הסיפון ומיקום התא שלכם, הזמן שלוקח לקבל את המטען יכול לנוע בין 3 שעות ועד לחצי יום. בשל כך, הכרחי להצטייד בתיק יד או טרולי שמכיל את כל מה שתצטרכו מיד. כמו כן, אל תשכחו לארוז כמה פריטים מפנקים. מלאו את הטרולי יד עם חפצים חיוניים שתזדקקו להם לגישה מהירה, כמו תרופות מרשם, תמיסה לעדשות מגע, סט בגדים, בגדי ים, קרם שיזוף, משקפי שמש ונעלים נוחות.

תכנית קרוז אופיינית (צילום דני בר)

השעות הראשונות על סיפון הספינה

למד את מפת האונייה

דבר ראשון על סיפון הספינה, לבדוק וללמוד את מפת האונייה. כשאתם מגיעים לספינה, קחו זמן לחקור כל סיפון כדי שתדעו בדיוק היכן הכול נמצא כדי שלא תאבדו זמן או תגיעו מאוחר לפעילות כי הלכתם לאיבוד. יש לעיין בלוחות הזמנים כדי לראות מתי תוכל להימנע מתורים לפעילויות מסוימות על הסיפון. אם יש משחקים כמו בינגו, עיון בלוח הזמנים גם עוזר להבטיח שיש לכם את המזומנים הדרושים לפעילות.

מפתח החדר הוא גם כרטיס האשראי ודרכון

למפתח החדר מספר פונקציות משמעותיות, מלבד פתיחת דלת חדרכם. המפתח הוא גם כרטיס אשראי נטען באמצעותו תוכלו להזמין ולשלם עבר משקאות אלכוהוליים שאינם כלולים במחיר השייט, טיפול ספא, ארוחה מיוחדת ועוד. פתרון זה נוח ויעיל ומאפשר לכם ליהנות מחופשה מבלי לקחת ארנק לשום מקום. בנוסף, הכרטיס הוא גם כרטיס היציאה וכרטיס הכניסה מ/ל האונייה ולכן כאשר עוגנים בנמל חוף, עליכם לקחת אותו איתכם על מנת שתוכלו לעלות חזרה לאונייה מכיוון שהכרטיס הדיגיטלי נושא את כל הפרטים שלכם (שם, מספר חדר, אזור הימלטות בעת מצוקה ועוד) וגם את תמונתכם לזיהוי.

משך השייט

סיורי חוף

בדקו את כל אפשרויות של טיולי החוף במסלול השייט שלכם. רק בגלל שספינת השייט שלכם מציעה סיור חוף לא אומר שאתם צריכים להזמין את טיול החוף עם השייט. מומלץ להתייעץ עם יועץ הטיולים המנוסה שנמצא על סיפון האונייה (לרוב במרכז מידע קרוב לדלפק הקבלה) ולאסוף מידע על טיולי החוף האפשריים, על מנת להפוך את החוויה שלכם לסוחפת, פרטית וייחודית ככל האפשר. בדקו באיזו שפה הסיור והאם זה מתאים לכם. בנוסף, שימו לב שיש נמלים בהם הספינה תעגון במעגנה רחוקה מכל ישוב או מהעיר הגדולה. למשל, כשעוגנים ברומא, איטליה, למעשה נמצאים בצ'יוויטווקיה Civitavecchia שהוא הנמל הגדול הקרוב ביותר לבירה האיטלקית – כשעה וחצי נסיעה ברכב.

בעת עגינה בחוף, אם החלטתם שאתם יוצאים לטיול חוף באופן עצמאי ולא הזמנתם סיור מטעם האונייה, רצוי להגיע לספינה חזרה לפחות 40 דקות לפני הזמן המתוכנן להפלגה. שוב, שימו לב למרחק ממקום הטיול שלכם, וזמן הנסיעה מהטיול שלכם עד לנמל בו האונייה עוגנת, וזמינות התחבורה לאונייה, ביחוד במרכזי ערים עמוסות. חשוב לזכור, אף ספינה לא מחכה למאחרים.

סיורי ערב ולילה

אל תתעלמו מטיולי לילה אפשריים. יש מסלולי קרוז בהם החזרה לאונייה אפשרית מאוחר בלילה, כי ההפלגה היא מאוחרת ובשעות הלילה. יש לדעת שערים מסוימות נהדרות לבילוי בשעות היום בעוד שאחרות מתעוררות לחיים בלילה – ולחלקן יש חוויות מיוחדות להציע בכל שעה ביום. עשו קצת שעורי בית לקראת המסע שלכם כדי לגלות מה לא מומלץ לפספס, ונצלו את כל הזמן שיש לך בנמל, במיוחד בשעות ערב מאוחרות או לילה.

טיול ספורטיבי או רגוע

שימו לב היטב לרמות הקושי והמאמץ הגופני הנדרש לטיולי החוף. אנשים רבים לא צופים (או אולי לא מאמינים לזה) שיתכן שסיור חוף יהיה עם מאמץ גופני שלא מתאים ליכולת שלהם. יש קרוזים בהם סיורי החוף עתירי מאמץ ואדרנלין כמו טיפוס על הר, רכיבה על אופני הרים או חתירה במשך שעות. אבל אם אתם מטיילים שלא מחפשים מאמץ פיזי כזה בטיול שלכם, היצמדו לרמות הקלות, והמתאימות לכם כדי להבטיח הנאה מרבית.

הסיפון העליון בשעות הערב, שקט ומואר (צילום דני בר)

ספרו לצוות האונייה

שתף את הרגעים המיוחדים שלך עם הצוות מבעוד מועד. דרך מצוינת להפיק את המרב מהזמן שלכם בים, במיוחד אם אתם הולכים לחגוג אירוע מיוחד, היא לציין את האירוע מראש בעת הזמנת השייט או בדלפק הקבלה על סיפון האונייה. לעתים קרובות תסיימו עם כמה מנות חינם או עוגה ונרות, שיהפכו את היום שלכם למיוחד, כולל פינוקים לחדר, שדרוגים חינם, פיקניקים פרטיים ושפים על הסיפון שבדרך כלל שמחים להראות את כישרונותיהם היצירתיים על ידי הכנת עוגה.

שאלו את הצוות להמלצות והצעות

דאגו להכיר גם את הצוות. תכירו את חברי הצוות שלכם שמגיעים מרחבי תבל, והם היו בכל העולם, אז יש להם כמה סיפורים מדהימים לספר. הם יכולים לספר לכם על פניני החן הנסתרות של כל יעד, כגון הקניות המקומיות הטובות ביותר, מסעדות, נקודות תצפית ועוד. כמה מהרגעים והתגליות האהובות עלי ברחבי העולם הגיעו מהמלצה של איש צוות באונייה.

שיט במפרץ הלסינקי על MSC SEAVIEW (צילום דני בר)לקרוא את העיתון היומי שמגיע לחדרכם

קראו תמיד את העיתון היומי המספר על הפעילויות השונות ומסלולי השיט והחוף המשתנים כל יום. שימו לב לפעילויות והיצע המזון המשתנים כל הזמן על הסיפון, במיוחד במהלך ימי הים. בכל ספינה יש את העיתון שנשלח לחדר שלכם מדי יום.

יום ים Sea Day

יש מסלולי קרוז בהם יש ימים בהם שטים 24 שעות או יותר, מבלי לעצור בנמל או אפילו לראות את קו החוף. תנו לעצמכם ליהנות מיום שלם בים. הטיפ שלי להפיק את המרב מזמנכם על הסיפון – וודאו שיש לכם לפחות יום אחד בים. הפלגות ממוקדות ביעד עד כדי כך שמטיילים מתעלמים לעתים קרובות מאותם ימי ים במסלול. אבל, כמו שנאמר, להגיע לשם זה חצי מהכיף.

נמנעים מלקטוז, רגישים לחלב? ספרו לצוות המסעדה

האם יש לכם מגבלות תזונתיות? דברו ישירות עם השף. אם אתם בדיאטה מיוחדת, או שיש לכם אלרגיה או רגישות למזון שיכולה להקשות על הנסיעה? אם לא הצלחתם לתת מענה לצרכים שלך, מבעוד מועד אחרי ביצוע ההזמנה ולפני מועד השיט, כשתעלו על הסיפון, בקשו לדבר עם השף או המלצר הראשי, וספרו להם על הגבלות התזונה או הבקשות המיוחדות שלכם. לפעמים די בשיחה אישית כדי להרגיע כל דאגה, וזה יאפשר לצוות הקולינרי לתת לכם את מה שמתאים לכם מבלי לוותר על חווית האוכל שלכם ולתת לכם את השירות הטוב ביותר שיכול להיות. איך קוראים להגבלה או ההעדפה הקולינרית שלכם? תמצאו כאן את הפרטים…

רוצים ארוחה מיוחדת ומפנקת? הזמינו מראש

הזמינו ארוחות מיוחדות בהקדם האפשרי. נסו תמיד להזמין ארוחות מיוחדות מוקדם ככל האפשר. אם תחכו עד שתעלו על הספינה, המסעדות הפופולריות נמכרות לעתים קרובות או שיש להן זמן מוגבל. פעם חיכיתי לרגע האחרון, והזמן היחיד שהיה זמין להזמנת הסטייק היה בשעה 17:30, שעה שבדיוק הספינה עוברת במקום שאתם רוצים לצלם מהסיפון או יוצאת לדרכה מהנמל בוונציה.

שולחן השף

שאל על חווית שולחן של שף. אם אתם פודיז ואוהבים חוויות קולינריות סוחפות, בדקו אם בספינה שלכם יש חוויה של שולחן שף. לרוב זה יהיה תפריט טעימות בן 3-4 שעות בקבוצה אינטימית של 8-10 משתתפים, אוהבי אוכל כמותכם.

ממירים, מטענים ושקעים

לכל ספינה יש צורה שונה של שקעים, תלוי מאיזו ארץ מקור הספינה. בדקו עם סוכן הנסיעות שלכם מה המתח החשמלי ומה צורת השקעים באונייה במקרה שנעשה שימוש באביזרי חשמל. בחלק מהספינות יש רק שקע אחד בחדר, כך שאם אתם נופשים כזוג, עדיף גם להביא מפצל. בכל מקרה, המלצתנו להביא עמכם ממיר שקעים אוניברסלי. רוב ספינות הקרוז בנויות לביקור הן באירופה והן בצפון אמריקה. לעתים קרובות תגלו שהרבה מהשקעים הן באזורים משותפים ואפילו חלקם בחדרים הם שקעים בסגנון אירופאי או איטלקי. אם אתם בחוץ וברצונכם להטעין את הטלפון שלכם, מתאם עשוי לתת לכם גישה להרבה יותר שקעים מאשר אורחים אחרים. איזה תקע יתאים לכם? כל המידע בקישור…

Wi-Fi וגלישת אינטרנט

אתם לא יכולים לסמוך על Wi-Fi על הסיפון, על כן, מומלץ לעשות את כל התכנון שלכם לפני היציאה. כידוע Wi-Fi באוניות מאד איטי, לא אמין ויקר (כ-10$ או אירו ליום). כשאתם בבית ויש לכם גישה בלתי מוגבלת של Wi-Fi תכננו את ימי הנמל שלך, כדי שלא תבזבז את הזמן המוגבל שיש לכם בנמל, לבדוק ולקבל הצעות מה לעשות בחוף. גלו אם אתם יכולים להזמין נסיעת Uber/Lift בנמל או מצאו את לוח הזמנים של האוטובוסים מבעוד מועד. קנו כרטיסים למוזיאון/אטרקציה/סיור מראש.

אם אפשר, כדאי לוותר על התענוג הזה לאורך כל השייט מתוך רצון ליהנות ולהתנתק. אם אתם בחופשה ואתם לא צריכים לעבוד או לנהל את העסק שלכם מרחוק, מומלץ להתנתק קצת. ברוב ההפלגות יהיו מספר רב של נמלים וחופים, מה שאומר שתשהו בחוף היעד בו האונייה עוגנת במשך שעות היום. כאשר אתם חוזרים לספינה, יש לזכור לשים את הטלפון הנייד על מצב טיסה, ופשוט להיות 10-12 שעות ללא אינטרנט עד העגינה הבאה.

פורטופינו, איטליה (צילום דני בר)

סיום השייט

טיפים לאנשי הצוות והמדריכים

מתן טיפים הוא נושא רגיש. העובדים באוניות מספקים שירות יוצא מן הכלל ולכן מתוגמלים בצורה של טיפים. ברוב חברות השייט, סכום הטיפ יתווסף לחשבון החדר בסוף השייט, אבל חלק מחברות השייט כבר החלו להוסיף את סכום הטיפים כחלק מתשלומי החובה בעת ההזמנה והתשלום עבור השייט.

כאמור, תנו טיפים בהתאם להרגשתכם, מבלי להתבזות. בדרך כלל מקובל לתת לצוות האונייה 10-20 דולר לאדם ליום (כלומר – זוג בחדר 20-40$), המתחלקים בין כל אנשי הצוות, ובנוסף למדריכים 10-15 דולר לאדם ליום. זכרו, כמו שלא יעלה על דעתכם לצאת ממסעדה בלי להשאיר טיפ, כך גם באוניות הקרוז אלו ההנחיות למתן טיפים. מומלץ לתת טיפ בתום השיט כי טיפ באמת צריך להיות ייצוג של איכות השירות, וההרגשה שלכם. עוד פרטים על טיפים לנותני שירות בקישור…

מזנון מתוקים מיוחד ביום ים. ככה זה בקרוז (צילום דני בר)

 

 

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *