עוגה מתוקה עם מעט סוכר והרבה מתיקות טבעית של בננות בשלות ||| עוגה שהיא גם פצצת אנרגיה ובריאות למרות המתיקות ||| בננות ואגוזים הם שילוב רב אנרגיה ותוספי מזון בריאים – שילוב מנצח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 22 ס"מ או 2 תבניות אינגליש-קייק)
- 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1כוס סוכר חום
- 4ביצים XL
- 2¼כוסות קמח
- 2כפיות אבקת אפייה
- ½כפית אבקת סודה לשתייה
- 10 גרם סוכר וניל
- 4בננות בשלות מעוכות
- ¾כוס אגוזים קצוצים
- 2כפות צימוקים
- ½כוס חלב או שמנת חמוצה (או משקה שקדים או שיבולת שועל)
לקישוט
- 1כוס פרוסות בננות או בננות שלמות חצויות לאורך
- 2־ 3 כפות סוכר דמררה
אופן הכנה
- מערבלים בקערת מיקסר את החמאה, סוכר וביצים עד לקבלת תערובת תפוחה
- מנמיכים את מהירות המיקסר
- מוסיפים בהדרגה את יתר המצרכים, עד לקבלת בצק אחיד
- מעבירים לתבנית ומיישרים
- מקשטים בפרוסות בננה (או בננות חצויות לאורך)
- דוחפים אותן קלות אל תוך עיסת הבצק
- מפזרים מעל את הסוכר
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 40-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי ויבש
- מוציאים מהתנור ומצננים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite