בעבר סיפרנו על הקשר בין עוגת השטרודל לכתובת הדוא"ל שלכם ||| מתכון לשטרודל עם עלה פילו קל להכנה עם תוצאה לא פחות טעימה מהמקור מוינה ||| בצק דק שמכיל ומחזיק את המלית גבינה העשירה ומתוקה ||| לא לוותר על מגוון המצרכים למלית כי ההכנה קלה ומהירה ושווה לכל אירוע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
למלית
- 125 גרם גבינה כחושה
- 1.5 כף קמח
- 1/4 כוס סוכר
- 1 ביצה טרופה (לחלק לשני חלקים)
- 1.5 כף שמן
- 1/3 כוס דובדבנים שלמים
- מעט גרידת לימון
- תמצית וניל
- קורט סוכר וניל
לשטרודל
לציפוי
- אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערה לערבב את כל המצרכים של המלית עם חצי ביצה טרופה עד קבלת תערובת אחידה
- לפרוס את עלה הפילו ולמרוח על פניו מעט שמן
- לפזר מעל מעט סוכר וקינמון וכך לעשות עם עלי הפילו הנוספים
- לפזר לאורך דופן עלה הפילו 1/3 מהמלית ליצירת נקניק מלית אחיד
- לגלגל את עלה הפילו לקבלת שטרודל מלא ואחיד, ולהעביר את השטרודל לתבנית אניגלישקייק
- לעשות כך עם 2 העלים והלית הנותרים
- למרוח את השטרודל בחצי הביצה שנותרה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לאפות כחצי שעה
- לאחר האפייה ולאחר שהשטרודל מעט התקרר, לפזר מעט אבקת סוכר ולהגיש
טיפ: יש להפשיר עלי פילו קפוא יממה קודם במקרר. בעת הכנת המאפה, חשוב מאוד לכסות את הפילו עם מגבת או בד על מנת שלא התייבש ויישאר גמיש. מאחר ובצק פילו הוא עדין, מומלץ לחתוך את השטרודל לפרוסות לפני האפייה.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite