מרק בצל איטלקי מסורתי של המטבח העממיCicucina poveras של חבל קלבריה Calabria – השפיץ של המגף האיטלקי ||| הגרסה המסורתית עשויה משילוב של שומן חזיר, קמח, ציר ירקות, מלח, לחם כפרי, גבינת קצ'וקבלו Caciocavallo או גבינת סקמורזה Scamorza, ובצל קלברי טרופיאה המצטיינים במתיקות עדינה וניחוח עז ||| הגרסה שלנו היא צמחונית ומתאימה לכל אחד ואחת במחוזותינו ||| פרוסות הלחם הקלויות מכסות את המרק או לצידו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 500 גרם בצל, פרוס
- 1 קורט פתיתי פִּלְפֵּל צ'ילי
- 200 גרם תפוח-אדמה, קלופים ומגורדים
- 600 מ"ל מים
- מלח
- פִּלְפֵּל
להגשה
- 8 פרוסות לחם קלויות (לחם לבן או ג'בטה)
- גבינת פיקורינו, מגורדת
שלבי הכנה
- מחממים סיר על להבה בינונית
- מוסיפים את שמן הזית, ואחריו את הבצל, פתיתי צ'ילי וקורט מלח ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ- 15 דקות עד לריכוך הבצל
- מוסיפים את גרידת תפוחי האדמה ומערבבים 3-5 דקות
- יוצקים פנימה את המים ומבשלים 30 דקות
- מתקנים תיבול לפי הטעם במלח ופלפל
- מחלקים בין קערות הגשה ומניחים במרק פרוסת לחם קלוי
- מגרדים מעל הכל הרבה פיקורינו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…