ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית וחלי ממן מציעות מתכון קליל ובריא ||| רכיב תזונה חשוב הנמצא בדלעת ממנו מגיע הצבע הכתום זהו הביטא קרוטן – פיטוכימיקל הנחשב כנוגד חמצון והופך בגוף לוויטמין A שחיוני לשמירה על בריאות העיניים, לחידוש תאי העור וביעילות פעילותה של מערכת החיסון ||| הספיגה של בטא קרוטן בגוף משתפרת בנוכחות שומן על כן חשוב לשלב אכילה של ירקות או פירות כתומים יחד אכילה של מזון שומני ||| כידוע קל לבשל ירקות ממשפחת הדלועיים ובשל תכולת המים שלהם זמן הבישול קצר, הטעם שלהם ניטרלי וניתן להתאימו למגוון של מתכונים מלוחים או מתוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 כפית זרעי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) מרוסקים
- 2 ענפי תימין
- 1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 2 כפיות שמן זית
שלבי הכנה
- בקערה מערבבים את כל המצרכים, כך שהתבלינים יצפו את קוביות הדלעת היטב
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מעבירים לתבנית אפיה
- אופים 40-60 דקות, עד שהדלעת שחומה ורכה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…