פאי נקודות אֲפָרסֵּפּוֹלְקָה הוא טוויסט מענג לעוגת האפרסקים הקלאסית ||| עוגה שזכתה לעדנה ולפופולאריות חדשה במחזמר והסרט מלצרית Waitress ||| פאי אפרסק מנוקד מוגש בדרך כלל חם או בטמפרטורת החדר ||| אפשר ליהנות ממנו לבד או לצד כדור גלידת וניל או כף קצפת לפינוק מיוחד ||| פאי אפרסק מנוקד הוא לא רק קינוח טעים אלא גם חגיגה לעיניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק הפריך
- 450 גרם קמח
- 300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 120 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 3 כפיות תמצית וניל
- 3 חלמוני ביצים
- 4-6 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית האפרסקים
לכסוי
לציפוי
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים חלמוני ביצים וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים 3 כדורי בצק במשקל דומה
- עוטפים את 3 כדורי הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים כדור בצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית אפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנית תבנית אפייה
- פורשים את הבצק הקר על פני תחתית ודפנות התבנית (יש לקצץ קצוות ועודפים)
- מכסים את תחתית ודפנות הבצק ברדיד אלומיניום ומניחים מעל משקולות פאי או שעועית יבשה
- אופים במשך 20-30 דקות עד שהקצוות מזהיבים והקרום אפוי במלואו
- בתום האפייה מניחים בצד להצטננות
- מקלפים את האפרסקים עם קולפן ירקות, מגלענים אותם ופורסים לכ-10 פלחים מכל אפרסק
- בקערה גדולה מערבבים את פרוסות האפרסקים עם הסוכר, עמילן טפיוקה ותמצית שקדים
- קחו את כדור בצק מהמקרר, ורדדו לעובי 4-5 מ"מ
- חתכו צורות עגולות קטנות באמצעות חותכן ביסקוויטים, ושמרו בצד. עיגולי הבצק לא צריכים להיות בגודל אחיד
- קחו את כדור הבצק שנותר מהמקרר, ורדדו לעובי 4-5 מ"מ
- פזרו על עלה הבצק את תערובת הקמח וסוכר, וטפיוקה דקה
- מסדרים את פלחי האפרסקים בקלתית שבתבנית ולבסוף שופכים את כל המיץ מתחתית הקערה
- מפזרים את קוביות החמאה על פני מלוי האפרסקים
- מכסים עם עלה הבצק המצופה טפיוקה
- מקשטים את החלק העליון בעיגולי הבצק לקבלת פני בצק מנקודים
- מברישים את הקצוות של כל חלקי פני הבצק בשטיפה של חלבוני הביצים
- מפזרים על הכול מעט סוכר
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- אופים במשך 20 דקות, ואז מנמיכים לטמפרטורה של 190 מעלות לעוד 30-40 דקות אפייה נוספות. הערה: אופים עד שהאפרסקים והמיץ מבעבעים והחתכים המנוקדים משחימים יפה
- טיפ: אם שמתם לב שקצוות הבצק שלכם משחימות מהר מדי, הוציאו באמצע האפייה וכסו את הקצוות ברדיד אלומיניום והמשיכו באפייה
- תנו לפאי להתקרר לפחות 4 שעות לפני שחותכים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…