חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי אפרסק מנוקד Polka Dot Peach Pie

פאי נקודות אֲפָרסֵּפּוֹלְקָה הוא טוויסט מענג לעוגת האפרסקים הקלאסית ||| עוגה שזכתה לעדנה ולפופולאריות חדשה במחזמר והסרט מלצרית Waitress ||| פאי אפרסק מנוקד מוגש בדרך כלל חם או בטמפרטורת החדר ||| אפשר ליהנות ממנו לבד או לצד כדור גלידת וניל או כף קצפת לפינוק מיוחד ||| פאי אפרסק מנוקד הוא לא רק קינוח טעים אלא גם חגיגה לעיניים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי אפרסק מנוקד (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לבצק הפריך

למלית האפרסקים

  • 5 אפרסקים בשלים אך מוצקים (לא רכים)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות עמילן טפיוקה
  • 1 כפית תמצית שקדים

לכסוי

  • 1 כף פירורי בצק (1/2 קמח, 1/2 סוכר)
  • 1 כפית טפיוקה דקה
  • 1 כף חמאה חתוכה לקוביות

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
  2. מוסיפים חלמוני ביצים וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
  3. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים 3 כדורי בצק במשקל דומה
  4. עוטפים את 3 כדורי הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
  5. על משטח מקומח מרדדים כדור בצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
  6. מרפדים את תבנית אפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
  7. דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
  8. מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
  9. מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנית תבנית אפייה
  10. פורשים את הבצק הקר על פני תחתית ודפנות התבנית (יש לקצץ קצוות ועודפים)
  11. מכסים את תחתית ודפנות הבצק ברדיד אלומיניום ומניחים מעל משקולות פאי או שעועית יבשה
  12. אופים במשך 20-30 דקות עד שהקצוות מזהיבים והקרום אפוי במלואו
  13. בתום האפייה מניחים בצד להצטננות
  14. מקלפים את האפרסקים עם קולפן ירקות, מגלענים אותם ופורסים לכ-10 פלחים מכל אפרסק
  15. בקערה גדולה מערבבים את פרוסות האפרסקים עם הסוכר, עמילן טפיוקה ותמצית שקדים
  16. קחו את כדור בצק מהמקרר, ורדדו לעובי 4-5 מ"מ
  17. חתכו צורות עגולות קטנות באמצעות חותכן ביסקוויטים, ושמרו בצד. עיגולי הבצק לא צריכים להיות בגודל אחיד
  18. קחו את כדור הבצק שנותר מהמקרר, ורדדו לעובי 4-5 מ"מ
  19. פזרו על עלה הבצק את תערובת הקמח וסוכר, וטפיוקה דקה
  20. מסדרים את פלחי האפרסקים בקלתית שבתבנית ולבסוף שופכים את כל המיץ מתחתית הקערה
  21. מפזרים את קוביות החמאה על פני מלוי האפרסקים
  22. מכסים עם עלה הבצק המצופה טפיוקה
  23. מקשטים את החלק העליון בעיגולי הבצק לקבלת פני בצק מנקודים
  24. מברישים את הקצוות של כל חלקי פני הבצק בשטיפה של חלבוני הביצים
  25. מפזרים על הכול מעט סוכר
  26. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  27. אופים במשך 20 דקות, ואז מנמיכים לטמפרטורה של 190 מעלות לעוד 30-40 דקות אפייה נוספות. הערה: אופים עד שהאפרסקים והמיץ מבעבעים והחתכים המנוקדים משחימים יפה
  28. טיפ: אם שמתם לב שקצוות הבצק שלכם משחימות מהר מדי, הוציאו באמצע האפייה וכסו את הקצוות ברדיד אלומיניום והמשיכו באפייה
  29. תנו לפאי להתקרר לפחות 4 שעות לפני שחותכים ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *