קינוח מענג שמציע פרופיל טעמים מתוק וחריף שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלכם||| עוגת פאי מרשמלו בת ים היא קינוח גחמני ומענג ששובה את הדמיון עם שמו השובב והמראה הקסום||| העוגה זכתה לפריחה מחודשת במחזמר והסרט מלצרית Waitress ||| המרקם של פאי בת ים מרשמלו יכול להשתנות והפעם עוגה אוורירית אבל מתוקה מאד – פצצת סוכר צבעונית וחגיגית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית קפיצית 22-23)
לבצק הפריך
- 150 גרם קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 40 גרם אבקת סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון ביצה
- 1-2 כפות מים קרים (לפי הצורך)
למלית
- 2 חלמוני ביצים בטמפרטורת החדר
- 110 גרם סוכר
- 7 גרם ג'לטין אדום/ורוד
- 1/4 כוס מים
- 4-5 טיפות של צבע מאכל כחול
לקצפת קוקוס
- 1.5 כוסות שמנת להקצפה
- 1 כפית תמצית קוקוס
לקישוט
- חבילת מרשמלו צבעוני
לפיזור
- שבבי קוקוס
אופן הכנה
- הכנת הקלתית: בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת במרקם פירורי
- מוסיפים חלמון ביצה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים, מוסיפים בהדרגה מעט מים
- מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת עיגול בצק
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ
- מרפדים את תבנית האפייה העגולה. הערה: חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס, מה שיבטיח שהשוליים יישארו גבוהים
- דוקרים את בצק בסיס הקלתית בעזרת מזלג
- מקפיאים את הקלתית במשך 3 שעות להתייצבות מוחלטת
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מכסים את תחתית ודפנות הבצק בתבנית ברדיד אלומיניום, מוסיפים משקולות פאי או שעועית יבשה
- אופים במשך 30-40 דקות עד שהקצוות מזהיבים והבצק אפוי כראוי
- הכנת פודינג מרשמלו: משרים את אבקת הג'לטין במים למשך 10 דקות, ואז מערבבים עד המסה וקבלת תערובת צלולה. מצננים ומניחים בצד
- בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות נמוכה, ומגבירים לאט את המהירות למהירות גבוהה. כאשר נוצרים פסגות נוקשות, מוסיפים כף סוכר בכל פעם עד שהסוכר נטמע (במהירות בינונית-גבוהה)
- ממשיכים לערבב ויוצקים בזהירות ולאט את הג'לטין ששמרנו ומקבלים בלילת קצפת אדומה/ורודה
- מוסיפים צבע מאכל ירוק עד לקבלת הגוון הרצוי של ירוק-תכול בתולת ים
- הכנת קצפת קוקוס: מקציפים את השמנת מתוקה ותמצית קוקוס עד שנוצרת קצפת
- לאחר שהקלתית בצק התקררה, מורחים את הקציפה הירוקה תכולה לתוך התבנית עם הבצק ומיישרים
- מכניסים את הפאי למקרר למשך 20 דקות כדי לאפשר לפודינג להתייצב בתוך הבצק
- מוציאים מהמקרר ומורחים את קצפת הקוקוס מעל
- מקשטים בכל דרך או צורה שאוהבים, עם מרשמלו (מומלץ לחתוך למרשמלו קטן או פרוסות מרשמלו
- מפזרים מעל בשבבי קוקוס ומניחים במקרר עוד שעה לפחות, לפני שפורסים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…