חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו סיציליאני טבעוני

מנה עשירה ומנחמת שמשלבת טעמים ים-תיכוניים עם המרקם הקרמי האופייני לריזוטו ||| בניגוד לגרסה הקלאסית שמבוססת על חמאה וגבינה, כאן משתמשים ברכיבים מהצומח שמעניקים עומק טעמים מבלי לוותר על החוויה הקרמית ||| הבסיס למנה הוא אורז ארבוריו, שמבושל לאט תוך כדי ערבוב מתמיד, מה שמאפשר לו לשחרר עמילנים וליצור מרקם קטיפתי ||| הטעמים הסיציליאניים מגיעים דרך העגבניות, פטריות ותבלינים שמוסיפים חמיצות ועומק ||| ניתן לשלב גם חצילים קלויים, שמעניקים טעם מעושן שמזכיר מנות איטלקיות מסורתיות ||| מעט שמן זית איכותי וזילוף לימון טרי לפני ההגשה מדגישים את הטעמים הים-תיכוניים והופכים את הריזוטו למנה טבעונית מושלמת – עשירה, משביעה ומלאת טעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו עגבניות סיציליאני (אילוסטרציה AI של Firefly)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. שוטפים את האורז, מסננים ומניחים לייבוש
  2. מבשלים את האורז עם המים במשך 30 דקות
  3. בינתיים, קוצצים את העגבניות והבצל
  4. בסיר נפרד מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה
  5. מוסיפים את שיני השום וגרגירי הכוסברה ומערבבים
  6. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות
  7. מוסיפים את הפטריות, פלפל ומלח ומבשלים 5-7 דקות נוספות
  8. לבסוף מוסיפים את המי קוקוס וקארי ומערבבים
  9. מעבירים את האורז לסיר העגבניות, מערבבים ומאדים במשך 5-10 דקות עד שהאורז סופג את הטעמים ורוטב
  10. מגישים חם לצד לחם כפרי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *