מנה עשירה ומנחמת שמשלבת טעמים ים-תיכוניים עם המרקם הקרמי האופייני לריזוטו ||| בניגוד לגרסה הקלאסית שמבוססת על חמאה וגבינה, כאן משתמשים ברכיבים מהצומח שמעניקים עומק טעמים מבלי לוותר על החוויה הקרמית ||| הבסיס למנה הוא אורז ארבוריו, שמבושל לאט תוך כדי ערבוב מתמיד, מה שמאפשר לו לשחרר עמילנים וליצור מרקם קטיפתי ||| הטעמים הסיציליאניים מגיעים דרך העגבניות, פטריות ותבלינים שמוסיפים חמיצות ועומק ||| ניתן לשלב גם חצילים קלויים, שמעניקים טעם מעושן שמזכיר מנות איטלקיות מסורתיות ||| מעט שמן זית איכותי וזילוף לימון טרי לפני ההגשה מדגישים את הטעמים הים-תיכוניים והופכים את הריזוטו למנה טבעונית מושלמת – עשירה, משביעה ומלאת טעמים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מצרכים (4 מנות)
- 1 כוס אורז מלא עגול
- 3 עגבניות בשלות
- 6 פטריות פורטובלו
- חופן גרגירי כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- ½ כוס מי קוקוס
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 1 כפית קארי או כורכום
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור
- 1 כפית מלח גס אטלנטי
- 2 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
שלבי הכנה
- שוטפים את האורז, מסננים ומניחים לייבוש
- מבשלים את האורז עם המים במשך 30 דקות
- בינתיים, קוצצים את העגבניות והבצל
- בסיר נפרד מחממים את השמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה
- מוסיפים את שיני השום וגרגירי הכוסברה ומערבבים
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים 10 דקות
- מוסיפים את הפטריות, פלפל ומלח ומבשלים 5-7 דקות נוספות
- לבסוף מוסיפים את המי קוקוס וקארי ומערבבים
- מעבירים את האורז לסיר העגבניות, מערבבים ומאדים במשך 5-10 דקות עד שהאורז סופג את הטעמים ורוטב
- מגישים חם לצד לחם כפרי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…