עוגה חגיגית לפסח ובכלל שתמתיק לכולם את החג ||| כזכור, פסח מלא האגוזים אז הפעם לשוקולד הקלסי יתווספו הרבה אגוזים שיעשו לכם חג שמח וטעים ||| כמובן שאפשר להעשיר או לגרוע חלק מהעיטור או ציפוי על פי מה שאוהבים ומה שירשו לכם הסועדים והסועדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 22-24)
לבצק
- 6 ביצים L מופרדות
- 1כוס סוכר
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית ליקר דובדבנים
- 2 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן טחונים
- ½ כוס קמח מצה
- 1 כפית אבקת אפייה
לסירופ
- 2 כפות ליקר שוֹקוֹלד (או אחר שאוהבים) מדולל עם 2 כפות מים
לעיטור
שדרוג
- ½ כוס ממרח שוֹקוֹלד לבן
- ¼ כוס שבבי קוקוס קלויים
שלבי הכנה
- הכנת הבצק: שמים בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) את חלבוני הביצים ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קצף
- מוסיפים באטיות ובהדרגה חצי מכוס הסוכר ומקציפים לקבלת קצף יציב ומעבירים לקערה בצד
- בקערת המערבל מניחים את חלמוני הביצים, מקציפים במהירות גבוהה
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר שנותר. ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ומוסיפים תוך הקצפה את מיץ הלימון, תמצית וניל וליקר ומערבלים לאיחוד
- מוסיפים לקציפת החלמונים, אגוזים וקמח מצה ומקפלים לאיחוד
- מוסיפים את האבקת האפייה ואת קצף החלבונים בהדרגה ב- 2-3 פעימות, ובתנועות קיפול מביאים לקבלת תערובת אחידה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית קפיצית עגולה 22-24
- מעבירים את עיסת הבצק אל התבנית ומשטחים את פני הבצק
- אופים בתנור כ- 35 דקות או עד שהעוגה תזהיב ותתייצב וקיסם שננעץ במרכזה יצא נקי ויבש
- מוציאים ומשחררים את העוגה מהתבנית והופכים אותה על כלי ההגשה
- מרטיבים את העוגה בסירופ ליקר השוקולד (או אחר שאוהבים)
- הכנת הציפוי: שמים בסיר קטן את החמאה, סוכר, אבקת קקאו ואבקת קפה נמס ועל להבה נמוכה ממיסים את החמאה תוך ערבוב ואיחוד
- מוסיפים את המים ושוקולד ומבשלים על להבה נמוכה לקבלת תערובת אחידה
- מצפים את פני העוגה ודפנותיה בציפוי השוקולד, ונותנים לו לנזול על הדפנות כמו נטיפים
- מעבירים את ממרח השוקולד לבן לשקית ניילון פשוטה ויוצרים נקב
- מזלפים בצורה שאוהבים על פני העוגה והצדדים
- לסיום, מפזרים את שבבי הקוקוס על פני העוגה וצידיה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…