חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: חורשט סבזי צמחוני

חוֹרֵשְׁתֶ סַבְּזִי خورشت سبزی הוא תבשיל בשר ושעועית יבשה עשיר בעשבים ונחשב לאחד המאכלים הפרסיים הפופולאריים ביותר ||| הפעם מתכון לגרסה צמחונית וטבעונית שבה ניתן להרגיש טוב יותר את הטעם העשיר של מגוון הירוקים שמרכיבים את המנה ||| חורש בפרסית זה תבשיל וסבזי זה ירק ויש אזורים באירן בהם המאכל נקרא גורמה סבזי  قورمه‌ سبزی או חורמה סבזי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חורשט סבזי צמחוני (צילום דני בר)

מצרכים (8 מנות)

לטיגון

  • 2 כפות שמן

להגשה

אופן הכנה

  1. משרים שעועית למשך לילה
  2. בסיר גדול עם הרבה מים מבשלים את השעועית כ-30 דקות מסננים ושומרים בצד
  3. בסיר רחב על להבה בינונית מטגנים עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל וכרישה עד שקיפות ושומרים בצד
  4. בסיר הרחב מאדים ללא שמן את הפטרוזיליה, כוסברה, עלי חילבה, מנגולד וסלרי על להבה בינונית כ-10 דקות עד שלא עולים מהם יותר אדים
  5. מוסיפים לסיר עם הירוקים, 1/2 כוס שמן ומטגנים את הירוקים כדקה תוך כדי ערבוב
  6. מוסיפים את הבצל והכרישה המטוגנים ששמרנו בצד ומכסים הכל במים תוך המשך הבישול
  7. מוסיפים את הלימונים פרסיים, שעועית (ששמרנו בצד), כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר מכוסה, תוך שמערבבים מדי פעם
  9. אחרי שעה של בישול מוסיפים את הנענע ומיץ לימון ומבשלים 15 דקות נוספות
  10. מגישים חם או בטמפרטורת חדר, על מצע של אורז (כל אורז ובכל דרך בישול שאוהבים)

טיפ: חורשט סבזי נשמר עד שבוע, מכוסה בקירור

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *