חוֹרֵשְׁתֶ סַבְּזִי خورشت سبزی הוא תבשיל בשר ושעועית יבשה עשיר בעשבים ונחשב לאחד המאכלים הפרסיים הפופולאריים ביותר ||| הפעם מתכון לגרסה צמחונית וטבעונית שבה ניתן להרגיש טוב יותר את הטעם העשיר של מגוון הירוקים שמרכיבים את המנה ||| חורש בפרסית זה תבשיל וסבזי זה ירק ויש אזורים באירן בהם המאכל נקרא גורמה סבזי قورمه سبزی או חורמה סבזי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8 מנות)
- 1 כוס שעועית אדומה
- 2 בצל קצוץ
- 2 כְּרֵישָׁה (פּראסה) קצוצה יחד עם העלים
- 1/2 כוס שמן
- 2 צרורות פֶּטְרוֹזִילְיָה (עלים וגבעולים) קצוצים
- 2 צרורות כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) (עלים וגבעולים) קצוצים
- 1 צרור חילבה קצוץ
- 1 צרור מנגולד קצוץ
- 1/2 צרור סלרי (עלים וגבעולים) קצוץ
- 5 לימון פרסי כהה
- 1 כפית כורכום
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1/2 צרור נענע
- 1/2 כוס מיץ לימון
לטיגון
- 2 כפות שמן
להגשה
אופן הכנה
- משרים שעועית למשך לילה
- בסיר גדול עם הרבה מים מבשלים את השעועית כ-30 דקות מסננים ושומרים בצד
- בסיר רחב על להבה בינונית מטגנים עם 2 כפות שמן מטגנים את הבצל וכרישה עד שקיפות ושומרים בצד
- בסיר הרחב מאדים ללא שמן את הפטרוזיליה, כוסברה, עלי חילבה, מנגולד וסלרי על להבה בינונית כ-10 דקות עד שלא עולים מהם יותר אדים
- מוסיפים לסיר עם הירוקים, 1/2 כוס שמן ומטגנים את הירוקים כדקה תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את הבצל והכרישה המטוגנים ששמרנו בצד ומכסים הכל במים תוך המשך הבישול
- מוסיפים את הלימונים פרסיים, שעועית (ששמרנו בצד), כורכום, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה בסיר מכוסה, תוך שמערבבים מדי פעם
- אחרי שעה של בישול מוסיפים את הנענע ומיץ לימון ומבשלים 15 דקות נוספות
- מגישים חם או בטמפרטורת חדר, על מצע של אורז (כל אורז ובכל דרך בישול שאוהבים)
טיפ: חורשט סבזי נשמר עד שבוע, מכוסה בקירור
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…
2 Responses
אפשר במקום שעועית אדומה – לוביה?
במידה וכן, מה תהיה הכמות?
לוביה היא סוג של שעועית. ראה כאן: https://www.danybar.co.il/recipe-adas-polo/
לוביה פולו Lubia polow: זהו אורז פשוט עם שעועית ירוקה ובשר טחון