חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

סיפורו של מתכון: עוגת היער השחור Schwarzwälder Kirschtorte

כל מי שמטייל ביער השחור אוכל את עוגת היער השחור במקום הכי טוב ||| עוגה כשמה כן היא אבל בכל רחבי תבל תוכלו למצוא אותה במיטב הקונדיטוריות ובתי המלון ||| עוגת שכבות שהקסם שלה הוא השימוש בדובדבנים שגדלים באזור היער השחור ובליקר דובדבנים שנעשה מאותם דובדבנים ||| המתכון המוצע הוא עם מצרכים שתמצאו כאן במחוזותינו ותקבלו תוצאה כמעט כמו המקור ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת היער השחור בשוורצוולד (צילום דני בר)

מהי עוגת היער השחור

עוגת אופיינית לדרום גרמניה, שהיא שוקולד ספוגית במילוי שמנת וכמות גדולה של דובדבנים. השם המקורי של הקינוח הזה הוא Schwarzwälder Kirschtorte, שתרגום מילולי הוא "עוגת יער דובדבנים שחורים". בעבר פרסמנו מתכון של העוגה האייקונית כאן…

עוגת היער השחור מורכבת מכמה שכבות של עוגת ספוג שוקולד דקות למדי שביניהן מורחים שכבות של קצפת ודובדבנים, ומעליהן מעטרים עוד קרם יחד עם שבבי שוקולד מגורד. בעוד שדובדבנים טריים משמשים בדרך כלל בפנים, דובדבני מרסקינו Maraschino עדיפים לחלק העליון. בנוסף, נהוג להשתמש בליקר על בסיס דובדבנים חמצמצים בשם קירשווסר להשריית העוגה (אם כי לפעמים זה יכול להיות גם רום או שנפס Snaps שנפוץ באוסטריה). בגרמניה, כדי שעוגת היער השחור תהיה מסורתית, עליה להכיל את הליקר האזורי.

מקור עוגת היער השחור

ה-Schwarzwälder Kirschtorte הוזכר לראשונה בכתב ב-1934, ועד אז היה זמין רק בקונדיטוריות משובחות ואלגנטיות בעיקר בברלין, אך גם בערים אחרות בגרמניה, אוסטריה ושוויץ. בשנת 1949 העוגה דורגה במקום ה-13 ברשימת העוגות הגרמניות הטובות והמפורסמות ביותר. האמונה הרווחת היא ששמו של הקינוח הזה מבוסס על שם אזור היער השחור Schwarzwald, הממוקם בדרום מערב גרמניה.

שף קונדיטור מפורסם בשם יוזף קלר Josef Keller, שפעל במהלך חלק גדול מהמאה ה-20, טען כי הוא הממציא את המתכון של עוגת היער השחור, כפי שהיא מוכרת היום, עוד בשנת 1915 כשעבד בקפה אגנר Café Agner הפופולרי, ממוקם בבאד גודסברג Bad Godesberg שהיום היא שכונה בבון Bohn. גרסה זו מעולם לא אומתה, אם כי זה נכון שלפני שנים רבות שולבו שמנת, דובדבנים וקירש להכנת קינוח אופייני לאזור, שכן נוכחותם של עצי דובדבן באזור גבוהה מאוד.

גרסה אחרת גורסת ששמה של עוגת היער השחור בגרמנית Schwarzwälder Kirschtorte מגיע מהלבוש המסורתי של הנשים שחיות ביער השחור. שם הן חובשות כובע אופייני מכוסה בפונפונים אדומים מלמעלה, שהם קוראים לו Bollenhut. הפונפונים מזכירים את הדובדבנים שמקשטים את העוגה.

טריוויה

  • ביולי 2006, בפארק אירופה הממוקם בשולי היער השחור בדרום מערב גרמניה, מאפיית K&U שברה את השיא של עוגת היער השחור הגדולה בעולם. העוגה הייתה בגודל 80 מ"ר ומשקל 3000 ק"ג. לצורך הכנתה השתמשו בלא פחות מ-5600 ביצים, 800 ק"ג דובדבנים, 40 ק"ג שוקולד, 700 ליטר שמנת ו-120 ליטר ליקר קירש.
  • בשנת 2012, עוגת היער השחור הגדולה בעולם, מחוץ לאירופה, הוכנה בסינגפור במשקל סופי של 500 ק"ג.
  • בשוודיה יש עוגה שנקראת גם Schwarzwaldtårta, אבל הדבר היחיד שמשותף עם עוגת היער השחור הוא השם. עוגה זו מורכבת משכבות של מרנג מכוסה בשוקולד וקצפת, מעוטרת באגוזים קצוצים קלויים. לסיום מוסיפים גם מעט אבקת קקאו מעל.

מתכון: עוגת היער השחור Schwarzwälder Kirschtorte

מצרכים

לבסיס העוגה

למלית

  • 3 מכלי (750 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 80 גרם אינסטנט וניל
  • 1 כוס דובדבנים חמוצים בסירופ

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את החמאה וסוכר, לקבלת תערובת רכה ובהירה
  2. מוסיפים תמצית וניל
  3. טורפים את הביצים ומוסיפים את בלילת הביצים בהדרגה לתערובת החמאה
  4. מעבירים לקערה גדולה, ובעזרת כף מתכת מקפלים את שני סוגי הקמח, סודה לשתייה ואבקת קקאו לאיחוד
  5. מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. משמנים תבנית קפיצית עגולה עם ספריי שמן ומרפדים בנייר אפיה
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ומישרים
  9. אופים במשך 45 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש
  10. מקררים את העוגה
  11. חוצים את העוגה לרוחבה באמצע, בעזרת סכין לחם ומניחים חצי עליון על צלחת לצד החלק התחתון
  12. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) נקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט וניל
  13. נשקה את החלק התחתון עם סירופ דובדבנים
  14. נמרח שליש מהקצפת בשכבה אחידה על חלק העוגה התחתון
  15. נפזר מעל הקצפת את הדובדבנים החמוצים
  16. נניח מעל שכבת הקצפת והדובדבנים את החלק השני של העוגה, ששמרנו בצד
  17. נמלא שקית זילוף עם מעט קצפת ונמרח את שאר הקצפת על כל פני העוגה למעלה ובצדדים בשכבה דקה
  18. נקשט עם שק הזילוף, נקודות קצפת סביב העוגה למעלה ונוסיף לקשט עם דובדבנים מסוכרים
  19. נחמם את השוקולד 10 שניות במיקרוגל
  20. בעזרת קולפן ירקות ביתי פשוט, נקלף את השוקולד לקבלת תלתלי שוקולד שנפזר על העוגה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *