חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ארוחת דאל הודי Dal & Chapati

שני מתכונים לדאל Dal עשיר בטעם ואנרגיה שיעשה לכם ארוחה צמחונית או טבעונית עיקרית ||| מתכון דאל אפונה צהובה שלא תצטערו שהכנסתם אותו לתפריט המשפחתי גם בשל המתקתקות האפיינית לאפונה הצהובה ||| מתכון נוסף לדאל שעועית מש וקרם קוקוס ||| ואין דאל ללא פיתה הודית – צ'פאטי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

דאל עדשים הודי טבעוני (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

דאל אפונה צהובה

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. שוטפים את האפונה היטב ומעבירים לסיר עם 4 כוסות מים ומלח
  2. מבשלים במשך שעה או עד שהאפונה רכה מאוד. הערה: אם יש צורך תוסיפו עוד כוס מים
  3. קוצצים דק את הבצל, שום וג'ינג'ר
  4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה
  5. מוסיפים את השום, זרעי כמון וג'ינג'ר וממשיכים עוד 2 דקות בטיגון
  6. מוסיפים פפריקה, כורכום, מלח וחוויאג' ומטגנים 2-3 דקות נוספות. הערה: אם התערובת יבשה מידי ונדבקת לתחתית, תוסיפו 1/2 כוס מים
  7. מעבירים את התערובת לסיר עם האפונה, מערבבים וטועמים
  8. מתקנים תיבול
  9. טיפ: הדאל יספוג מהר את הנוזלים ולכן אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים
  10. מגישים מעל אורז וכוסברה

דאל שעועית מש וקרם קוקוס

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. משרים את השעועית מש בקערה עם הרבה מים למשך שעה ומסננים
  2. פורסים את השום והפלפל צ'ילי לפרוסות דקות או קוצצים דק
  3. קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות קטנות
  4. בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן זית ומטגנים את זרעי הכמון 1-2 דקות עד שריח הכמון מתפרס בחלל הבית
  5. מוסיפים לסוטאז' את השום, פלפל צ'ילי וג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות נוספות
  6. מוסיפים לסוטאז' את הכוסברה היבשה, כורכום ומלח ומערבבים במשך דקה
  7. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומים ומבשלים במשך 10 דקות
  8. מוסיפים את השעועית מש  ומבשלים הכל בסיר במשך 30-50 דקות או עד שהשעועית רכה לגמרי
  9. כאשר שעועית המש רכה לגמרי, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים במשך 5 דקות נוספות
  10. מורידים מהלהבה. מגישים עם מעט מיץ לימון וכוסברה
דאל, צ'פאטי ואורז (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

צ'פאטי Chapati

מצרכים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק
  2. מכסים את הקערה ומותנים לבצק לנוח 20 דקות בצד
  3. יוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג עד טניס
  4. מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככל האפשר
  5. מחממים מחבת עם מעט מאד שמן זית. רק שכבה דקה מאוד של שמן או ללא שמן
  6. צורבים את יריעת הבצק על מחבת משני הצדדים עד הזהבה יפה
  7. מניחים את הצ'פאטי בקערה ומכסים במגבת לשמירת הלחות שהצ'פאטי לא יתייבש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון  अपने भोजन का आनंद लें

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *