שני מתכונים לדאל Dal עשיר בטעם ואנרגיה שיעשה לכם ארוחה צמחונית או טבעונית עיקרית ||| מתכון דאל אפונה צהובה שלא תצטערו שהכנסתם אותו לתפריט המשפחתי גם בשל המתקתקות האפיינית לאפונה הצהובה ||| מתכון נוסף לדאל שעועית מש וקרם קוקוס ||| ואין דאל ללא פיתה הודית – צ'פאטי ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
דאל אפונה צהובה
מצרכים
- 1.5 כוסות אפונה צהובה יבשה
- 4-5 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל
- 1/2 ס"מ זנגוויל (ג'ינג'ר) קלוף או 1/2 כפית אבקת זנגוויל (ג'ינג'ר)
- 5 שיני שום כתושות
- 3/4 כפית פפריקה
- 1 כפית זרעי כמון או 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית שטוחה חוויאג'
- 1 כפית מלח גדושה
להגשה
- צרור כוסברה
אופן הכנה
- שוטפים את האפונה היטב ומעבירים לסיר עם 4 כוסות מים ומלח
- מבשלים במשך שעה או עד שהאפונה רכה מאוד. הערה: אם יש צורך תוסיפו עוד כוס מים
- קוצצים דק את הבצל, שום וג'ינג'ר
- בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה יפה
- מוסיפים את השום, זרעי כמון וג'ינג'ר וממשיכים עוד 2 דקות בטיגון
- מוסיפים פפריקה, כורכום, מלח וחוויאג' ומטגנים 2-3 דקות נוספות. הערה: אם התערובת יבשה מידי ונדבקת לתחתית, תוסיפו 1/2 כוס מים
- מעבירים את התערובת לסיר עם האפונה, מערבבים וטועמים
- מתקנים תיבול
- טיפ: הדאל יספוג מהר את הנוזלים ולכן אפשר להוסיף עוד קצת מים רותחים
- מגישים מעל אורז וכוסברה
דאל שעועית מש וקרם קוקוס
מצרכים
- 1 כוס שעועית מש
- 4 כוסות מים
- 400 מ"ל קרם קוקוס או חלב קוקוס
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית זרעי כמון
- 10 שיני שום, קלופות
- 1/2 פלפל צ'ילי טרי
- 1 כוס עגבניות מרוסקות דק
- 2 ס"מ זנגוויל (ג'ינג'ר) טרי קלוף או 1/2 כפית זנגוויל (ג'ינג'ר) טחון
- 1 כפית כוסברה יבשה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- 1/2 לימון, המיץ בלבד
להגשה
- צרור כוסברה
אופן הכנה
- משרים את השעועית מש בקערה עם הרבה מים למשך שעה ומסננים
- פורסים את השום והפלפל צ'ילי לפרוסות דקות או קוצצים דק
- קוצצים את הג'ינג'ר לקוביות קטנות
- בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן זית ומטגנים את זרעי הכמון 1-2 דקות עד שריח הכמון מתפרס בחלל הבית
- מוסיפים לסוטאז' את השום, פלפל צ'ילי וג'ינג'ר ומטגנים 2 דקות נוספות
- מוסיפים לסוטאז' את הכוסברה היבשה, כורכום ומלח ומערבבים במשך דקה
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומים ומבשלים במשך 10 דקות
- מוסיפים את השעועית מש ומבשלים הכל בסיר במשך 30-50 דקות או עד שהשעועית רכה לגמרי
- כאשר שעועית המש רכה לגמרי, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים במשך 5 דקות נוספות
- מורידים מהלהבה. מגישים עם מעט מיץ לימון וכוסברה
צ'פאטי Chapati
מצרכים
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק
- מכסים את הקערה ומותנים לבצק לנוח 20 דקות בצד
- יוצרים כדורי בצק בגודל כדור פינג-פונג עד טניס
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככל האפשר
- מחממים מחבת עם מעט מאד שמן זית. רק שכבה דקה מאוד של שמן או ללא שמן
- צורבים את יריעת הבצק על מחבת משני הצדדים עד הזהבה יפה
- מניחים את הצ'פאטי בקערה ומכסים במגבת לשמירת הלחות שהצ'פאטי לא יתייבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें