כדורי "פלפל" עדשים שחורות הם מנה בה הכדורים עצמם עשויים מעדשים שחורות ||| העדשים שומרות על צורתן גם לאחר הבישול, מה שמאפשר להן להיות בסיס מצוין לקציצות או כדורים ||| טעמן עמוק ואדמתי, והן משתלבות היטב עם תבלינים חזקים כמו כמון, פפריקה, צ'ילי, שום ועשבי תיבול טריים ||| כדורי "פלפל" מעדשים שחורות יכולים להיות חריפים, מתובלים או מעודנים, תלוי בתוספות – לפעמים מוסיפים להם בצל מטוגן, טחינה, אגוזים קצוצים או ירקות קלויים ||| הם נאפים אבל יכולים להיות גם מטוגנים קלות, ויכולים לשמש כמנה ראשונה, כתוספת או כמילוי לפיתה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ½ בצל
- 2 כוסות עֲדָשִים שחורים שחורות שהושרו במשך לילה וללא הנוזלים
- חופן פֶּטְרוֹזִילְיָה
- חופן כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
- 2 שיני שום
- ⅔ כוס פירורי לחם, או קמח כוסמין
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כַּמּוֹן
- ½ כפית פפריקה (פִּלְפֶּלֶת)
- ½ כפית פִּלְפֵּל שחור
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות וברפדים תבנית בנייר אפייה
- במְעַבֵּד מזון, טוחנים 1 כוס עדשים שחורות עם הבצל, פטרוזיליה, כוסברה ושיני שום לקבלת תערובת גסה
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר העדשים, קמח ותבלינים
- מרטיבים מעט את הידיים ומכינים כדורים קטנים ומסדרים אותם בתבנית המרופדת
- משטחים מעט כל כדור ואופים 15-20 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…