חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כדורי עדשים שחורות אפויים

כדורי "פלפל" עדשים שחורות הם מנה בה הכדורים עצמם עשויים מעדשים שחורות ||| העדשים שומרות על צורתן גם לאחר הבישול, מה שמאפשר להן להיות בסיס מצוין לקציצות או כדורים ||| טעמן עמוק ואדמתי, והן משתלבות היטב עם תבלינים חזקים כמו כמון, פפריקה, צ'ילי, שום ועשבי תיבול טריים ||| כדורי "פלפל" מעדשים שחורות יכולים להיות חריפים, מתובלים או מעודנים, תלוי בתוספות – לפעמים מוסיפים להם בצל מטוגן, טחינה, אגוזים קצוצים או ירקות קלויים ||| הם נאפים אבל יכולים להיות גם מטוגנים קלות, ויכולים לשמש כמנה ראשונה, כתוספת או כמילוי לפיתה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כדורי עדשים שחורות אפויים (אילוסטרציה צ'ט-GPT ע"י דני בר)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות וברפדים תבנית בנייר אפייה
  2. במְעַבֵּד מזון, טוחנים 1 כוס עדשים שחורות עם הבצל, פטרוזיליה, כוסברה ושיני שום לקבלת תערובת גסה
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר העדשים, קמח ותבלינים
  4. מרטיבים מעט את הידיים ומכינים כדורים קטנים ומסדרים אותם בתבנית המרופדת
  5. משטחים מעט כל כדור ואופים 15-20 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *