חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קציצות קינואה אפויות

מאכל נפוץ ואהוב בקרב שוחרי בריאות, טבעונים וצמחונים, אבל גם אנשים שפשוט מחפשים משהו קליל וטעים ||| הן לרוב בעלות מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, ויש להן טעם עדין שמתאים למגוון תוספות ורטבים ||| הקינואה משמשת כבסיס מזין – היא אינה דגן אמיתי, אלא זרע, והיא מכילה חלבון מלא, מה שהופך אותה למזון מעולה למי שמחפש חלבון מהצומח ||| לקציצות מוסיפים לרוב ירקות מגורדים כמו גזר, קישוא או בצל, תבלינים ועשבי תיבול שמעשירים את הטעם ||| במקום לטגן, אופים אותן – מה שהופך את המנה לקלה יותר לעיכול, מופחתת שומן, ומתאימה לאכילה חמה או קרה ||| הקציצות עצמן יכולות להשתלב היטב בתוך פיתה עם טחינה וסלט, ליד קוסקוס או אורז, או כתוספת למרק או תבשיל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קציצות קינואה אפויות (אילוסטרציה צ'ט-GPT ע"י דני בר)

מצרכים (20-25 יחידות)

שדרוג

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות וברפדים תבנית בנייר אפייה
  2. בסיר עם ½1 כוסות מים רותחים ו-½ כפית מלח מבשלים את הקינואה במשך 20 דקות
  3. מצננים את הקינואה המבושלת
  4. בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
  5. מברישים את נייר האפייה בשמן
  6. בעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים קציצות ומניחים אותן בתבנית המרופדת ומשומנת
  7. אופים את הקציצות במשך כ-15 דקות
  8. הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
  9. מגישים לצד סלט ירקות, פירה או אורז

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *