מאכל נפוץ ואהוב בקרב שוחרי בריאות, טבעונים וצמחונים, אבל גם אנשים שפשוט מחפשים משהו קליל וטעים ||| הן לרוב בעלות מרקם פריך מבחוץ ורך מבפנים, ויש להן טעם עדין שמתאים למגוון תוספות ורטבים ||| הקינואה משמשת כבסיס מזין – היא אינה דגן אמיתי, אלא זרע, והיא מכילה חלבון מלא, מה שהופך אותה למזון מעולה למי שמחפש חלבון מהצומח ||| לקציצות מוסיפים לרוב ירקות מגורדים כמו גזר, קישוא או בצל, תבלינים ועשבי תיבול שמעשירים את הטעם ||| במקום לטגן, אופים אותן – מה שהופך את המנה לקלה יותר לעיכול, מופחתת שומן, ומתאימה לאכילה חמה או קרה ||| הקציצות עצמן יכולות להשתלב היטב בתוך פיתה עם טחינה וסלט, ליד קוסקוס או אורז, או כתוספת למרק או תבשיל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20-25 יחידות)
- 1 כוס קינואה
- 2 גזר מגורדים דק
- ½ ראש ברוקולי קצוץ
- ½ קישוא מגורד דק
- ½ כוס אפונה עדינה
- 2 ביצים L
- 2 כפיות שמן זית
- ½ כוס קמח כוסמין או פירורי לחם
- ½ כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח לבישול הקינואה
- ½ כפית מלח לתיבול
- ¼ כפית פִּלְפֵּל שחור
שדרוג
- גבינה צהובה מגורדת
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות וברפדים תבנית בנייר אפייה
- בסיר עם ½1 כוסות מים רותחים ו-½ כפית מלח מבשלים את הקינואה במשך 20 דקות
- מצננים את הקינואה המבושלת
- בקערה מערבבים היטב את כל המצרכים לקבלת עיסה אחידה
- מברישים את נייר האפייה בשמן
- בעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים קציצות ומניחים אותן בתבנית המרופדת ומשומנת
- אופים את הקציצות במשך כ-15 דקות
- הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
- מגישים לצד סלט ירקות, פירה או אורז
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…