כתבנו בעבר על הקשר בין כרוכית לשטרודל כאן ||| כמו כן פרסמנו מתכון של שטרודל וינאי קלאסי ||| הפעם מתכון מגוייר קל להכנה עם בצק פילו כבסיס ||| יש להקפיד על שלבי ההכנה ותוכלו להגיש את העוגה לאורח אוסטרי והוא לא ירגיש בהבדל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 עוגות)
- 1 חבילת בצק פילו (12-16 דפים)
- 100 גרם חמאה
- 10 תפוח-עץ גרנד סמית
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שברי אגוזי פקאן
- 1 כוס צימוקים
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 2כפות קִנָּמוֹן
לפיזור
אופן הכנה
- בקערית קטנה ממיסים את החמאה במיקרוגל
- פורשים דף בצק פילו על משטח עבודה
- מורחים על דף בצק הפילו מעט מהחמאה המומסת
- פורשים דף נוסף וחוזרים על הפעולה שוב עד שיש 5-6 שכבות דפים משומנים אחד על גבי השני
- קולפים את תפוחי העץ וחותכים לקוביות
- מניחים את קוביות התפוחי עץ בקערה ויוצקים עליהם את הסוכר, צימוקים, שברי פקאן, פירורי לחם וקינמון ומערבבים יחד לאחידות
- יוצקים מחצית מכמות תערובת תפוחי העץ לאורך מרכז ערמת עלי בצק הפילו
- מגלגלים לקבלת גליל אחיד וסוגרים בצדדים
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- חוזרים על פעולות 2-4 ואח"כ 7-9 לקבלת עוגה נוספת
- מברישים את פני השטרודלים עם יתרת החמאה ובוזקים מעל מעט סוכר
- אופים במשך 40 דקות, עד גוון בצק חום בהיר
- מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…