פאי יווני נפוץ ואהוב באי כרתים ||| ממולא בגבינת מיציטרה Μυζήθρα Mizithraשהיא סוג של פֶטָה Φέτα מקומית ||| בספר כשזאוס הפך לגבר (עם רועים בכרתים) Where Zeus became a Man (with Cretan shepherds) מתארת הסופרת סאבינה איבנובס Sabine Ivanovasאת המזיטרה כגבינה החושנית ביותר בעולם, כשהיא נמסה על הלשון וממלאת את הפה בחמימות המתוקה שלה ||| מתכון למאפה קל להכנה, פשוט וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לבצק
למילוי
- 1 ק"ג גבינה מיציטרה חמוצה (או פטה)
להגשה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את מצרכי הבצק ולשים את הבצק עד שהוא רך מאוד
- שמים בצד למשך שעה לפחות, שיתפח
- לאחר שהבצק תפח, טובלים את הידיים במים ולוקחים חתיכת בצק קטנה (בגודל משמש)
- הופכים את הבצק לדיסק עגול עם שקע
- ממלאים את השקע בבצק, עם כפית של גבינת מיציטרה וסוגרים את הדיסק
- בידיים רטובות
- מחממים מחבת עם מעט שמן
- מניחים את הכיסון גבינה במחבת ומתחילים ללחוץ אותו עם היד מהמרכז אל קצוות המחבת
- מטגנים אותו עד שהוא משחים משני הצדדים
- מגישים עם קינמון ודבש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη