חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי גבינה יווני Mizithropita‏

פאי יווני נפוץ ואהוב באי כרתים ||| ממולא בגבינת מיציטרה  Μυζήθρα Mizithraשהיא סוג של פֶטָה Φέτα מקומית ||| בספר כשזאוס הפך לגבר (עם רועים בכרתים) Where Zeus became a Man (with Cretan shepherds) מתארת הסופרת סאבינה איבנובס  Sabine Ivanovasאת המזיטרה כגבינה החושנית ביותר בעולם, כשהיא נמסה על הלשון וממלאת את הפה בחמימות המתוקה שלה ||| מתכון למאפה קל להכנה, פשוט וטעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי גבינה יווני Mizithropita‏ (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מצרכים

לבצק

למילוי

  • 1 ק"ג גבינה מיציטרה חמוצה (או פטה)

להגשה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את מצרכי הבצק ולשים את הבצק עד שהוא רך מאוד
  2. שמים בצד למשך שעה לפחות, שיתפח
  3. לאחר שהבצק תפח, טובלים את הידיים במים ולוקחים חתיכת בצק קטנה (בגודל משמש)
  4. הופכים את הבצק לדיסק עגול עם שקע
  5. ממלאים את השקע בבצק, עם כפית של גבינת מיציטרה וסוגרים את הדיסק
  6. בידיים רטובות
  7. מחממים מחבת עם מעט שמן
  8. מניחים את הכיסון גבינה במחבת ומתחילים ללחוץ אותו עם היד מהמרכז אל קצוות המחבת
  9. מטגנים אותו עד שהוא משחים משני הצדדים
  10. מגישים עם קינמון ודבש

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *