כדורי שוקולד קלים להכנה ונחשבים למעדן חג המולד בדרום ארה"ב והקריביים ||| אפשר להשתמש באלכוהול שחביב עליכם ||| באיים הקריביים זה הולך עם רום, בארה"ב עם בורבון או ויסקי, ויש שמעדיפים קלבדוס צרפתי ועוד ||| יש להקפיד לתת לכדורים הטעימים האלה, לנוח כשבוע לפני ההגשה (משימה קשה כמובן) ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 כדורים)
- 1 כוס שוֹקוֹלד צ'יפס
- ½ כוס סוכר
- 3 כפות סירופ תירס
- ½ כוס רוּם (או בורבון)
- 2.5 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמתאימה למיקרוגל, מניחים את השוקולד צ'יפס ומחממים במיקרוגל במשך דקה
- מערבבים ולאחר מכן מחממים 20 שניות ושוב מערבבים וכך כמה פעמים עד שמגיעים להמסה ומרקם חלק
- מערבבים לתוך השוקולד המומס את הסוכר וסירופ תירס לקבלת בלילה אחידה
- מערבבים פנימה את הרום (או בורבון) ותמצית וניל
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים עד לפיזור אחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומקררים עד להתייצבות
- בקערה קטנה מערבבים את מצרכי הציפוי לקבלת תערובת אחידה
- יוצרים מתערובת השוקולד המצונן, כדורים בגודל ביס
- מגלגלים את כדורי השוקולד בתערובת האגוזים ואבקת סוכר (או סתם אבקת סוכר)
- מאחסנים בכלי מכוסה שבוע לפני ההגשה למיזוג הטעמים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…