חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פאי פטריות עדשים ותפוח אדמה טבעוני

מנה טבעונית דשנה ומלאת טעם המשלבת את הטעם הארצי של הפטריות עם עושר טעמי העדשים ותפוח האדמה ||| המילוי של הפאי מורכב מעדשים שמספקות חלבון ומרקם, בעוד שתפוחי האדמה מוסיפים קרמיות ||| הפטריות מוסיפות עומק טעם ומרקם בשרני, מה שהופך את הפאי למשביע ומתובל ||| מגוון התבלינים לא רק מוסיפים טעם אלא גם משלימים את הטעמים הטבעיים של העדשים, תפוחי האדמה והפטריות ||| מנה עיקרית לצד סלט או ירקות מאודים, או תוספת למנה עיקרית אחרת זו מנה מנחמת ומזינה שמתאימה לצמחונים ולאוכלי כל כאחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פאי רועים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים תשסח 2007)

מצרכים

לקישוט

  • עירית קצוצה

אופן הכנה

  1. בסיר עם מים מבשלים את העדשים, עם קורט מלח וכמון, במשך כ- 25 דקות עד לקבלת דרגת אל דנטה
  2. מסננים ושמים את העדשים בצד
  3. בסיר מטגנים עם כף נדיבה של שמן זית, את הבצל והסלרי שנקצץ עד הזהבה
  4. מוסיפים למחבת את הפטריות הקצוצות, קוביות הדלעת ומטגנים על להבה גבוהה במשך 10 דקות
  5. מוסיפים לסיר את היין הלבן וממשיכים בבישול עד שהאלכוהול מצטמצם
  6. מוסיפים לסיר את העדשים ורוטב העגבניות, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
  7. מניחים בצד למשך 15 דקות להצטננות
  8. יוצקים את התערובת לתבנית פאי משומנת
  9. פורסים את תפוח האדמה לפרוסות דקות מאוד
  10. בקערה שמים את הפרוסות ומתבלים בצורה אחידה בשמן כמהין, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מלח
  11. מכסים את פני תבנית הפאי עם פרוסות תפוח אדמה עד לכיסוי מלא
  12. אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים
  13. מוציאים את הפאי מהתנור ומקשטים בעירית קצוצה לפני ההגשה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *