מנה טבעונית דשנה ומלאת טעם המשלבת את הטעם הארצי של הפטריות עם עושר טעמי העדשים ותפוח האדמה ||| המילוי של הפאי מורכב מעדשים שמספקות חלבון ומרקם, בעוד שתפוחי האדמה מוסיפים קרמיות ||| הפטריות מוסיפות עומק טעם ומרקם בשרני, מה שהופך את הפאי למשביע ומתובל ||| מגוון התבלינים לא רק מוסיפים טעם אלא גם משלימים את הטעמים הטבעיים של העדשים, תפוחי האדמה והפטריות ||| מנה עיקרית לצד סלט או ירקות מאודים, או תוספת למנה עיקרית אחרת זו מנה מנחמת ומזינה שמתאימה לצמחונים ולאוכלי כל כאחד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 100 גרם עֲדָשִים חומות
- 250 גרם פטריות קצוצות
- 300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גבעולי סלרי חתוכים לטבעות
- 1 כוס יין לבן
- ½ כוס רוטב סויה
- 1 כוס רוטב עגבניות
- מלח
- פִּלְפֵּל
- שמן זית
- 1 כף אבקת שום
- 1 כפית כַּמּוֹן
- 1 תפוח-אדמה גדול
- ½ כפית אגוז מוסקט
- 1 כף שמן כמהין
לקישוט
- עירית קצוצה
אופן הכנה
- בסיר עם מים מבשלים את העדשים, עם קורט מלח וכמון, במשך כ- 25 דקות עד לקבלת דרגת אל דנטה
- מסננים ושמים את העדשים בצד
- בסיר מטגנים עם כף נדיבה של שמן זית, את הבצל והסלרי שנקצץ עד הזהבה
- מוסיפים למחבת את הפטריות הקצוצות, קוביות הדלעת ומטגנים על להבה גבוהה במשך 10 דקות
- מוסיפים לסיר את היין הלבן וממשיכים בבישול עד שהאלכוהול מצטמצם
- מוסיפים לסיר את העדשים ורוטב העגבניות, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה
- מניחים בצד למשך 15 דקות להצטננות
- יוצקים את התערובת לתבנית פאי משומנת
- פורסים את תפוח האדמה לפרוסות דקות מאוד
- בקערה שמים את הפרוסות ומתבלים בצורה אחידה בשמן כמהין, פלפל, אגוז מוסקט ומעט מלח
- מכסים את פני תבנית הפאי עם פרוסות תפוח אדמה עד לכיסוי מלא
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מזהיבים
- מוציאים את הפאי מהתנור ומקשטים בעירית קצוצה לפני ההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…