מתכון: עוגיות חמאה וקינמון של פעם
מתכון מבית אמא לעוגיות חמאה מחממות את הלב ואת הקיבה ||| עוגיות חורפיות עשירות בטעם עם קינמון מנחם ומחמם ||| עוגיות שמגיעות מהמטבח הגרמני-אוסטרי שם נקראו Schnecke Knödel אבל יש להן הרבה מתחרים בתפוצות ||| גם סיפורי כופתאות ובעיקר מתכונים טעימים ומנחמים לחורף ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
ספר המתכונים של אביבה
בסוכות 2006, ערכנו פרויקט משפחתי והכנו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר המתכונים הזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).
העוגות של ז'נט
ז'נט, אימי ז"ל, הייתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים (היום חלק מהוד השרון), כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות: פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). חלק מהמתכונים נמצאים כאן באתר, כמו מתכון זה.
מצרכים (20 עוגיות)
לבצק
לציפוי
אופן הכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את מצרכי הבצק: חמאה, סוכר, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת רכה ואחידה
- מנקים את דפנות הקערה בעזרת לקקן
- מוסיפים פנימה את הביצה
- מערבלים נמרצות עד שהביצה נטמעת לגמרי בתערובת
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד
- בקערית קטנה מערבבים את מצרכי הציפוי: סוכר וקינמון
- יוצרים כדורים קטנים מהבצק, ומגלגלים בתערובת הסוכר קינמון לציפוי מלא ואחיד
- מסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים בין הכדורים
- משטחים מעט את העוגיות בעזרת היד או תחתית כוס
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך 8-10 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, תופחות, אך עדיין מעט רכות במרכז
- מצננים לחלוטין ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון
2 Responses
אכן, עוגותיה של ז'נט היו שם דבר בשכונה ונהנינו מאוד לטעום מהן. דני שכחת להוסיף שהן טעמו גם לחיך שכינתה המצריה
אכן זה היה קיבוץ גלויות