חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שש מרינדות לשימוש בכל עת וזמן

כתבנו בעבר בהרחבה על מָרִינָדָה או מִשְׁרָה או תַּחְמִיץ Marinade ||| הפעם על מרינדות מכל העולם שיעשירו את הטעמים במטבח שלכם ||| מרינדות לתיבול כל חלבון במטבח שלכם שישדרג את הצלי או הבישול ||| עוף, בשר, טופו, דגים ופירות ים הם הסביבה הטבעית לכל מרינדה אבל אפשר גם על תפוחי אדמה או בטטה ועוד ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

צ'ימיצ'ורי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מה יש במרינדה Marinade

מרינדה טיפוסית מורכבת מארבעה מרכיבים חיוניים: חומצה (כגון מיץ לימון, חומץ בן יין, חומץ הדרים), שמן (כגון שמן זית, שמן שומשום), חומר טעם (כגון עשבי תיבול, שום ותבלינים) וטעם מלוח (כגון מלח, רוטב סויה) או מתוק להעצמת הטעם.

מה עושות המרינדות?

תלוי מה יש במרינדה שלכם ואופן השימוש בה, היא יכולה לרכך את האוכל וגם להוסיף לו טעם. אם המרינדה כוללת סוכר או מלח, תהיה לה אפקט ריכוך עדין, אבל אם המרינדה מורכבת גם מחומצה כמו מיץ לימון, חומץ, חמאה או יוגורט, עם הזמן המרינדה תשנה את מרקם פני השטח של כל בשר שמשרים בה.

כמה זמן יש להשרות במרינדה?

אם תשאירו בשר כלשהו במרינדה חומצית זמן רב מדי, מרקם פני השטח יהפוך בסופו של דבר לחוטי ויבש. ככלל, אסור להשאיר בשר למרינדה בחומצה יותר מאשר למשך הלילה והזמן המיטבי הוא 5-6 שעות, או אז תעניק המרינדה את הטעם והמרקם הטובים ביותר, אבל אפילו 10 דקות של כבישה יוסיפו טעם. אפשר להשאיר מרינדות לא חומציות יותר זמן, אבל זה לא יגרום להן לעבוד טוב יותר. היצמדו לכלל של למקסימום 24 שעות.

איך עובדות המרינדות?

מרינדות אף פעם לא נכנסות עמוק לתוך נתחים גדולים של בשר או עוף – הן תמיד יהיו טעמי שטח. שמן ושומן לא יחדרו לבשר בכלל, אבל מלח יכנס מעט פנימה אם משתמשים שבו בכמויות גדולות (חצי כף מלח לכל 250 מ"ל נוזל) וזה משחרר את סיבי השריר.

להפיק את המרב ממרינדה

חותכים את נתח העוף עם סכין חדה לפני הכבישה, מכיוון שזה יוצר שטח פנים גדול יותר עבור המרינדה לעבודה. זה גם עוזר לעוף להתבשל מהר יותר – כמובן שככל שזמן הבישול ארוך יותר הוא הופך יבש יותר. לבשר מלבד עופות בחרו סטייקים דקים יותר או קוביות שניתן לשפד. חום גבוה עוזר לקרמל את כל הסוכרים, כך שברביקיו, צלייה, טיגון במחבת או צלייה הופכים את המרינדה לקרום טעים.

5 המרינדות המובילות

מרינדה ג'רק מג'מייקה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

המרינדות הפופולאריות ביותר במטבח המערבי, מגיעות מכל קצוות תבל.

  1. מרינדה ים תיכונית: שילוב של שמן זית, שום, גרידת לימון ומיץ לימון, אורגנו מיובש, פלפל שחור ופתיתי פלפל צ'ילי
  2. טנדורי מסלה Tandoori masala: מהמטבח ההודי – מערבבים יוגורט, ג'ינג'ר, שום, פלפל צ'ילי קצוץ דק, כורכום וגראם מסאלה
  3. ג'רק ג'מייקה Jerk Jamaica: מרינדה מהמטבח בג'מייקה – מערבבים שום, פלפל צ'ילי, ג'ינג'ר, טימין, סוכר חום, רוטב סויה ופלפל אנגלי
  4. רוטב טריאקי Teriyaki: רוטב יפני טיפוסי – מערבבים דבש או סוכר עם מירין ורוטב סויה
  5. ברביקיו BBQ: שום, סוכר חום, חומץ בן יין ופפריקה

מרינדת דבש וסויה Honey & Soy Marinade

מתאימה לגריל בשר, עוף או הקפצת טופו.

מצרכים

אופן הכנה

בקערה, מערבבים את כל המצרכים לקבלת בלילה אחידה. שומרים בקירור עד 24 שעות.

הרינג בלטי מטוגן במרינדה (דימוי DALL·E ע"י דני בר)

מרינדת ברביקיו צ'יפוטלה Chipotle BBQ Marinade

להכנת מרינדה שצריך קצת לטרוח מבעוד מועד עם צליית המצרכים במנגל.

מצרכים

אופן הכנה

מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כשעה. מצננים ומאחסנים בקופסה סגורה עד חודש.

מרינדת חמאת בוטנים Peanut Butter Marinade

מרינדה מהמטבח הכל כך אמריקאי – אין כמו חמאת בוטנים בארה"ב.

מצרכים

אופן הכנה

בקערה מערבבים את כל המצרכים לקבלת מרקם חלק. אם הקרם סמיך מדי, מוסיפים עוד מים. שומרים בקירור עד 48 שעות. יש להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני השימוש.

מרינדת חרדל ודבש Mustard & Honey Marinade

מרינדה שמקורה מהמטבח הצרפתי על עושר הטעמים שבו.

מצרכים

אופן הכנה

בקערה מערבבים את כל המצרכים ושומרים בצד עד ההגשה.

מרינדת חלב קוקוס Coconut Milk Marinade

מרינדה מהאיים הקריביים עם כל המרכיבים האהובים במטבח הקריבי. נסו ותופתעו.

מצרכים

אופן הכנה

טוחנים בבְּלֶנְדֶּר את כל המצרכים לקבלת מירקם חלק ואחיד. מסננים ושומרים בקירור עד 48 שעות.

צ'ימיצ'ורי של שף אסאדור שיינקמן (צילום דני בר)

צ'ימיצ'ורי Chimichurri

רוטב או מרינדה צ'ימיצ'ורי מגיע אלינו מערבות הפמפס של ארגנטינה. שם הרוטב נפוץ הן להכנת הבשר לפני הצלי אסאדו וגם אחרי הצלייה, לתיבול והרטבת הבשר והלחם.

מצרכים

אופן הכנה

בקערה מערבבים את כל המצרכים. אפשר לאחסן בקירור בצנצנת אטומה עד 24 שעות.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *