חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עגבניות ממולאות נוסח גאורגיה

ירקות ממולאים ידועים כמאכל יהודי בכל תפוצה כמו כרוב ממולא, פִּלְפֵּל ממולא ופטריות ממולאות ||| המטבח היהודי-גאורגי הוא שילוב של מטבחים קווקזים, מזרח אירופאים ומזרח תיכוני בשל מיקומה הגאוגרפי ||| לכל אזור בגאורגיה יש מטבח ייחודי ועשיר משלו ||| מנה שניתן להגיש כמנה עיקרית צמחונית, או כתוספת לארוחה דשנה יותר ||| כמו כל אוכל ממולא טוב, גם כאן המנה תשביח את הטעמים למחרת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עגבניות ממולאות נוסח גאורגיה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8 מנות)

לרוטב

למילוי

לכיסוי

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  2. הכנת העגבניות: חותכים את החמישית העליונה של כל עגבנייה ומניחים בצד
  3. מעבירים סכין קטנה סביב החלק הפנימי של העגבנייה ושולפים בזהירות את ליבת העגבנייה
  4. במיקסר קוצצים דק את החלק העליון של העגבנייה ואת ליבת העגבניות שהוצאנו, לקבלת רסק גס
  5. הכנת הרוטב: בסיר סוטז' רחב שמתאים גם לתנור, מוסיפים שתי כפות שמן ומחממים על להבה בינונית
  6. מוסיפים את קוביות הבצל לשמן ומאדים עד התרככות ושקיפות
  7. מוסיפים לבצל את החילבה, כוסברה ופלפל חריף ומאדים במשך 1-2 דקות, או עד שריח ממלא את חלל המטבח
  8. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות (משלב 4), יוצקים ½ כוס מים ומערבבים
  9. מביאים את התערובת לרתיחה. הערה: התערובת צריכה להיות במרקם של רוטב עגבניות סמיך. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים
  10. מבשלים את תערובת העגבניות על להבה נמוכה במשך 10-15 דקות כדי לאפשר לרוטב להצטמצם מעט. טיפ: אם רוצים, אפשר לרסק את הרוטב עם בְּלֶנְדֶּר מוט אבל לא חובה
  11. הכנת המילוי: במחבת בינוני מוסיפים שתי כפות שמן ומחממים על להבה בינונית גבוהה
  12. מוסיפים את הפטריות לסיר ומתבלים במלח ופלפל
  13. מטגנים את הפטריות עד שהנוזלים שלהן משתחררים לחלוטין והפטריות מתחילות להשחים
  14. מוסיפים את השום הכתוש ומאדים 2 דקות נוספות עד שעולה ניחוח שום
  15. מעבירים את הפטריות ושום לקערה בינונית
  16. מוסיפים לתערובת הפטריות את האורז המבושל, פטרוזיליה קצוצה ושמיר קצוץ. טועמים ומתבלים במלח ופלפל אם צריך
  17. הרכבת המנה: בסיר הסוטז' עם הרוטב (שלב 10) מסדרים את העגבניות המרוקנות
  18. ממלאים בנדיבות כל עגבנייה בתערובת הפטריות ואורז ומניחים על כל עגבנייה ממולאת פרוסת מוצרלה
  19. אופים את העגבניות במשך 30-40 דקות עד שהן חמות, הגבינה מבעבעת ומתחילה להשחים
  20. מגישים חם. שאריות עגבניות ממולאות ניתן לחמם מחדש בתנור או במיקרוגל למחרת

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון კარგი მადა

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *