עוגת יוגורט ושקדים קלה להכנה עם תוצאה משגעת ||| השקדים מעניקים לעוגה זו טעם ומרקם שקשה לעמוד בפניהם ||| שילוב מרכיבים שיוצר עוגה טעימה לארוחת ביניים או לכבד אורחים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה 22-24)
לעוגה
- 400 מ"ל יוגורט 3%
- 3 ביצים L
- 200גרם סוכר
- קליפה מגורדת מ־1 לימון או תפוז
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה מומסת
- 250 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם קורנפלור
- 10 גרם אבקת אפייה
- 100 גרם פרוסות שקדים טריים
להגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל־ 180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק (25 ס"מ)
- בקערה מערבבים את היוגורט, ביצים, סוכר, קליפת לימון, מלח וחמאה מומסת עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את השקדים הטחונים, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- יוצקים את התערובת לתבניות ומיישרים את החלק העליון
- מפזרים מעל את פרוסות השקדים
- אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגות זהובות, יציבות וקיסם יוצא עם פירורים לחים
- הערה: בתבנית עגולה משך האפיה ארוך במעט
- מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר
הגשה
- מפזרים אבקת סוכר ומגישים
- אפשר לשמור במקרר מספר ימים בתנאי שמכוסה בניילון נצמד
בתיאבון