מתכון: מציות מלוחות וקלות להכנה

מציות שמקורן מהמטבח התוניסאי אבל כל אחד יאהב ||| קלות להכנה וטעימות כמו גורמה ביתי ||| מציות שמזכירות את הקרקרים המוכרים לכם, רק שהן מעט רחבות ושטוחות ומכינים אותן מבצק שמרים ||| אפשר להכין מציות בכל צורה גאומטרית אהובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מציות מלוחות וקצל (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (25-30 מציות)

לקישוט

אופן הכנה

  1. מניחים בקערה עמוקה את הקמח ומפזרים מעט מלח ויוצרים גומה בקמח
  2. מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה
  3. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
  4. מכסים בניילון ניצמד ומניחים בצד להתפחה במשך 30-45 דקות
  5. על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ
  6. קורצים בבצק עיגולים או ריבועים בעזרת סכין או כוס
  7. מחוררים את יחידות הבצק בעזרת מזלג
  8. בוזקים על המציות מעט מלח גס ו/או קצח
  9. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  10. מסדרים את המציות ברווחים בתבנית משומנת
  11. אופים במשך כ־ 20 דקות, עד לקבלת גוון זהבהב

בתיאבון

כתיבת תגובה