מציות שמקורן מהמטבח התוניסאי אבל כל אחד יאהב ||| קלות להכנה וטעימות כמו גורמה ביתי ||| מציות שמזכירות את הקרקרים המוכרים לכם, רק שהן מעט רחבות ושטוחות ומכינים אותן מבצק שמרים ||| אפשר להכין מציות בכל צורה גאומטרית אהובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25-30 מציות)
- 4.5 כוסות קמח
- קורט מלח
- 1 כף שמרים טריים
- 2 כפיות שמן זית
- 1.5 כוסות מים פושרים
לקישוט
- 3 כפות מלח גס
אופן הכנה
- מניחים בקערה עמוקה את הקמח ומפזרים מעט מלח ויוצרים גומה בקמח
- מוסיפים את השמרים ויוצקים את המים בהדרגה, תוך כדי לישה
- ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד
- מכסים בניילון ניצמד ומניחים בצד להתפחה במשך 30-45 דקות
- על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ
- קורצים בבצק עיגולים או ריבועים בעזרת סכין או כוס
- מחוררים את יחידות הבצק בעזרת מזלג
- בוזקים על המציות מעט מלח גס ו/או קצח
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מסדרים את המציות ברווחים בתבנית משומנת
- אופים במשך כ־ 20 דקות, עד לקבלת גוון זהבהב
בתיאבון