פיתות להכנה ביתית שיתאימו לארוחת בוקר או לאירוח ||| אפשר להגיש כמו פיתה או עם חור באמצע כמו בייגלה ||| 2 מתכונים של מאפים שלרוב לא מכינים בבית אבל אפשר להכין באמצעים ביתיים ותוצאה טעימה מובטחת ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: פיתות זעתר
מצרכים (12 פיתות)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- 1 כף שטוחה מלח
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
לציפוי
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שמרים והסוכר
- יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים
- מוסיפים לגומה את המלח ושמן הזית. ומתחילים ללוש
- תוך כדי בחישה מוסיפים את 1/2 כוס המים הנוספת עד שהבצק מתגבש
- מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה בטמפרטורת החדר למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים את הבצק שוב
- מחלקים את הבצק ל- 12 כדורי בצק שווים
- מרדדים את כדורי הבצק על המשטח המקומח לעובי של 2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מניחים לפיתות לתפוח 20 דקות נוספות
- יוצרים בלילה של תערובת הזעתר ושומשום עם שמן הזית לקבלת בלילה סמיחה
- מברישים את הפיתות התפוחות בבלילת הזעתר בנדיבות
- אופים כ־ 20 דקות, עד שהפיתות משחימות בשוליים
מתכון: פיתות שומשום מתוקות
מצרכים (20 פיתות)
- 1 ק"ג קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 8 כפות סוכר
- 1.5 כפיות שטוחות של מלח
- 2.5 כוסות מים פושרים
- 1/4 כוס שמן זית
לציפוי
- מים
- שומשום
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית במשך 7 דקות
- מוסיפים לבצק את המלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות
- עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק שיתפח במשך כשעה
- מחלקים את הבצק ל־20 כדורים זהים בגודלם, מכסים ומניחים למנוחה של 20 דקות
- בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לפיתה עגולה או אליפטית – מה שנוח
- מפזרים על מגש שכבה יפה של שומשום ולצידה ממלאים קערה במים
- טובלים כל פיתה במים ובעדינות מעבירים למגש עם השומשום כאשר פני הפיתה מופנות כלפי משטח השומשום
- מהדקים קלות ומרימים בעדינות
- מניחים את הפיתות עם השומשום כלפי מעלה, תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
- מחממים תנור ל- 190 מעלות
- אופים במשך 12-14 דקות, או עד ששולי הפיתות מתחילים להזהיב
- הערה: אסור לחכות שכל פני הפיתה יזהיבו, כי השומשום יישרף וישחיר
בתיאבון