חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פיתות זעתר או פיתות שומשום מתוקות

פיתות להכנה ביתית שיתאימו לארוחת בוקר או לאירוח ||| אפשר להגיש כמו פיתה או עם חור באמצע כמו בייגלה ||| 2 מתכונים של מאפים שלרוב לא מכינים בבית אבל אפשר להכין באמצעים ביתיים ותוצאה טעימה מובטחת ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

מתכון: פיתות זעתר

פיתות עם זעתר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (12 פיתות)

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שמרים והסוכר
  2. יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים
  3. מוסיפים לגומה את המלח ושמן הזית. ומתחילים ללוש
  4. תוך כדי בחישה מוסיפים את 1/2 כוס המים הנוספת עד שהבצק מתגבש
  5. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה בטמפרטורת החדר למשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  6. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  7. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים את הבצק שוב
  8. מחלקים את הבצק ל- 12 כדורי בצק שווים
  9. מרדדים את כדורי הבצק על המשטח המקומח לעובי של 2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  10. מניחים לפיתות לתפוח 20 דקות נוספות
  11. יוצרים בלילה של תערובת הזעתר ושומשום עם שמן הזית לקבלת בלילה סמיחה
  12. מברישים את הפיתות התפוחות בבלילת הזעתר בנדיבות
  13. אופים כ־ 20 דקות, עד שהפיתות משחימות בשוליים

מתכון: פיתות שומשום מתוקות

פיתות מתוקות עם שומשום (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (20 פיתות)

לציפוי

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, שמרים, סוכר, מים ושמן זית במשך 7 דקות
  2. מוסיפים לבצק את המלח וממשיכים ללוש 2 דקות נוספות
  3. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק שיתפח במשך כשעה
  4. מחלקים את הבצק ל־20 כדורים זהים בגודלם, מכסים ומניחים למנוחה של 20 דקות
  5. בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לפיתה עגולה או אליפטית – מה שנוח
  6. מפזרים על מגש שכבה יפה של שומשום ולצידה ממלאים קערה במים
  7. טובלים כל פיתה במים ובעדינות מעבירים למגש עם השומשום כאשר פני הפיתה מופנות כלפי משטח השומשום
  8. מהדקים קלות ומרימים בעדינות
  9. מניחים את הפיתות עם השומשום כלפי מעלה, תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה
  10. מחממים תנור ל- 190 מעלות
  11. אופים במשך 12-14 דקות, או עד ששולי הפיתות מתחילים להזהיב
  12. הערה: אסור לחכות שכל פני הפיתה יזהיבו, כי השומשום יישרף וישחיר

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *